Показаха как чисто нов ЗИЛ се справя с офроуда ВИДЕО

  • 12.01.2021 8:23 /
  • 21693 /
  • 1
Показаха как чисто нов ЗИЛ се справя с офроуда ВИДЕО

Военните камиони от съветската епоха в последните години преживяват истинска вълна на популярност: създава се впечатление, че търсенето на определени модели "с консервиране" расте с всеки изминал ден, при това в геометрична прогресия. 

Именно по този начин са постъпили и момчетата от Youtube-канала MECHANIC SHOW - те са купили оставен за съхранение във военен склад армейски ЗиЛ-131. Автомобилът на практика е почти чисто нов. 

Появявайки се през 1966 година, 131-вия става алтернатива, а в последствие и заменя, ЗиЛ-157, следвоенния камион, който също има колесна формула 6х6. 

Затова сравнението между двата автомобила просто е неизбежно. 

За възможностите на камиона по пресечения терен може да се съди във видеото по-горе. Понякога изглежда, че няма дори най-малкия шанс да се премине пред открилия се пред пътниците ландшафт, но ЗиЛ-ът, сякаш нарушавайки дори малко законите на физиката, уверено пълзи по покритата със сняг гора. 

Единственият осезаем минус, изтъкнат от авторите на видеото, е бензиновият V8, който се отличава със завиден апетит. Това обаче си е семейна черта на съветските ЗиЛ-ове.

За приемник на ЗиЛ-131 се смята моделът ЗиЛ-4334, на който се монтират както дизелови, така и бензинови двигатели. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЭЭЭЭ
    13.01.2021 18:36
    Руски сайт.Веднага се трият неудобни коментари.Стари хватки.