Peugeot 504 Coupe- E-легенда: Неокласика от френския лъв със стил и технологии (СНИМКИ/ВИДЕО)

 • 04.10.2018 12:08 /
 • 1859 /
 • 2
Peugeot 504 Coupe- E-легенда: Неокласика от френския лъв със стил и технологии (СНИМКИ/ВИДЕО)

В рамките на автомобилното изложение в Париж френската компания показа концепта на електромобила e-Legend, направен в духа на класическото купе Peugeot 504 Coupe.

Французите са в подем: в последните години компанията постига все по-големи успехи на най-важните за себе си пазари: европейския и китайския. Затова се появи и възможността за създаването на ярки шоуколи. За домашния автомобилен салон Peugeot направи концепт на електрическо купе, което в бъдеще би могло да стане новият флагман на компанията.

Създаването на концепта на Peugeot е започнало след миналия Парижки автомобилен салон, тоест преди две години. Концептът разполага със светодиодна оптика, но тя има на практика точно такива форми, каквито и класическият модел. Peugeot e-Legend е създадена, за да се почете паметта на купето Peugeot 504 Coupe. Peugeot e-Legend е снабдена с два електрически двигателя с обща мощност 456 конски сили. 

От 0 до 100 километра в час купето Peugeot e-Legend ускорява за 4 секунди, максималната скорост е 225 км/ч. Мощността на батерията е  100 киловатчаса. С едно зареждане колата би трябвало да е способна да измине 595 километра. При използването на станциите за "бързо" зареждане 80% от батерията би трябвало да се запълват за 25 минути.  

Вертикалните задни фарове в три черти са точно същите, както и на Peugeot 504 Coupe. Седалките са тапицирани с велур - както е било модерно през 60-70-те години на миналия век. Peugeot e-Legend има няколко режима на движение: Legend (комфортно), Boost (спортини настройки на електрониката) и изцяло автономен режим.

Салонът на колата е футуристичен: кормилото е направено от дърво, голям екран на мултимедийната система и малка конзола в центъра. 

При това кормилото е доста неординарно - почти квадратно е и прилича на самолетен щурвал, над него е разположен монитор, изпълняващ ролята на приборен панел.  В автономен режим щурвалът и мониторът на приборния панел се прибират, освобождавайки допълнително пространство. 

Огромен екран заема цялата площ под кормилната колонка до централната конзола. Обърнете внимание на логото, то е разположено в центъра на кормилото, както е било през 60-те години на миналия век. 

От някои ракурси Peugeot e-Legend напомня на американските мускулести коли. Peugeot не потвърждават, но и не отричат слуховете за това, че e-Legend може да стане сериен модел. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Ttt
  04.10.2018 19:52
  Бърни и Липу все едно са я правили тая френска чекия
 • Пижо кара Пенда
  04.10.2018 21:23
  https://www.youtube.com/watch?v=i1S1y9Dzejo