Нови СНИМКИ на следващото поколение на Lada 4x4 Niva

 • 28.04.2020 8:40 /
 • 5711 /
 • 2
Нови СНИМКИ на следващото поколение на Lada 4x4 Niva

Няколко цветни рендера, даващи представа за това, как може да изглежда Lada 4x4 или Niva от следващото поколение, са разпространени от чешкото списание Auto.cz.

Изданието припомня, че наскоро Lada 4х4 бе обновена и размишлява върху това, какъв би могъл да бъде новия дизайн. При това се мисли не само за екстериора, но и за интериора. 

Дизайнерът под творческия псевдоним Honza е прекарал в създаването на рендерите няколко часа. 

Без да взима много предвид възможностите за обновяване на текущата версия на Lada 4x4, а също и реалностите за производство и автомобилния пазар, дизайнерът представи, по своята същност, своя поглед по темата руски всъдеход. При това той го е направил най-малкото с вкус и внимание към детайла.  

Внимание към себе си привличат щамповките на вратите, свойствени за съвременното ДНК на дизайна на Лада, допълнителните фарове над основните в стил сегашната Lada 4x4, а също и задните светлини, вдъхновени от светлинната уредба на първия вариант на Нива - ВАЗ-2121. Показана е версия с три и пет врати. 

В най-скоро бъдеще гамата от SUV на бранда Lada може да включва три модела: действащото поколение Lada 4x4 (първоначално - Нива първо поколение), долепилият се към бранда Лада всъдеход Niva (екс-Chevrolet, Нива второ поколение), а също и новият кросоувър построен на платформа на Renault.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Стоян Делчев
  29.04.2020 15:01
  Проекта е добър, очаквам през 2050 година да видя прототипа. А вече серийното производство ще очаква одобрение и финансиране от Комитета по инвестициите.
 • LED кашон
  30.04.2020 10:03
  Отвратително грозен кашон с опити за градски тип модернизъм с лед светлини и безумни чупки по фигурата. Сигурен съм, че истинските фенове на Нива ще продължат да я предпочитат в класическия й вид.