Не е за вярване с какво возило изби рибата бащата на Преслава (СНИМКИ/ВИДЕО)

 • 10.03.2019 10:45 /
 • 9336 /
 • 2
Не е за вярване с какво возило изби рибата бащата на Преслава (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бащата на фолкзвездата Преслава - Кольо Тончев, направи атрактивна демонстрация с най-старото трабантче у нас преди началото на традиционното осмомартенско дамско рали в Добрич, пише "Телеграф".

Тончев е сред най-известните колекционери на ретро автомобили в страната. Преди старта на ралито, бащата на Преслава премина през трасето на дамите, буквално изправяйки на две гуми своя "Трабант 600", модел от 1963 година, за което получи бурни аплодисменти. Под предния капак на возилото е изписана датата на производство - 26 май 1963 г.

Путин се оплакал от новата си лимузината, поръчал да е „по-брутална“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Самият Кольо Тончев неведнъж е казвал, че е купил трабанта за 1000 лева. Преслава се е возила на най-стария "Трабант" в България и въпреки че не го е карала, се е учила да шофира на кола от тази марка. Баща й е шофьор по професия, през годините е бил собственик на много трабанти, но този от 1963 г. за него е безценен и ходи с него само по ретро паради.  

Заедно с бащата на Преслава в демонстрацията се включи и друг любител на ретро возилата от Добрич - Петър Георгиев, с не по-малко атрактивен автомобил - "Вартбург" от 1965 година.

В 15-ото издание на осмомартенското рали се включиха 19 дами, всички от Добрич. Участниците демонстрираха майсторството при шофирането на четири трасета в района на стария Авиопазар.

В Бургас показаха БМВ-то на Ангела Меркел, продават го на невероятна цена (СНИМКИ)

В ралито участваха три жени от три поколения с еднаква фамилия - Михайлови. Бабата е Розалина, снаха й е Костадинка, а внучката й - Михаела. Освен като водач, Михаела се включи в надпреварата и като навигатор на баба си. Розалина е шофьор от 1974 година. Кара от много малка, баща й я е научил да върти волана още когато била на 6 години. Досега никога не е имала инциденти, но признава, че има наказание за превишена скорост.

 

Видео: dobrudjabg.com

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • вальо
  10.03.2019 12:23
  а крема свирката от аксаково къде е?
 • ЗЛАТИ
  10.03.2019 18:42
  СТИГА С ТАЯ ГРОЗНА И ПОШЛА ПРЕСЛАВА,С КАКВО Е ЗАСЛУЖИЛА ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ СТАЯВРЕЩЯЩАКОЗА,БЕЗ НИКАКЪВ ТАЛАНТ,ПОДЛА И ХИТРА СЕЛЯНКА