Най-скъпият автомобил на нашата съвременност бе показан в действие от създателя му (СНИМКИ/ВИДЕО)

 • 17.08.2018 9:20 /
 • 21146 /
 • 5
Най-скъпият автомобил на нашата съвременност бе показан в действие от създателя му (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хорацио Пагани превърна своя хиперкола в страшно бърз спортен автомобил и иска да получи за него огромна сума.

Суперавтомобилът Pagani Zonda се произвежда в продължение на вече почти 20 години - това е един вид рекорд за подобни коли. Въпреки това основателят на компанията Хорацио Пагани реши да докаже, че машината все още е изумителна.

Pagani Zonda HP Barchetta е спортен автомобил, създаден на базата на Zonda. Колата е лишена от нейния покрив, а в замяна получава двигател от по-късен модел и значително увеличение на цената.

Speedster е оборудван с 6-литров V12 с чифт турбини от Pagani Huayra BC. Работейки заедно с 6-степенна скоростна кутия двигателят развива мощност от 800 к. с. От Huayra BC Barchetta е взаимствала и някои елементи от окачването, както и въглеродно-керамичните спирачки.

Пагани ще пусне на пазара само три бройки от този изключителен суперавтомобил. Все пак синята Барчета, на която Хорацио Пагани се поразходи на автофестивал и показа пред очите на медии и фенове е извън споменатите три бройки за продажба, защото той е решил да остави една за себе си. Но тези, които ще бъдат продадени, ще струват на купувачите 15 милиона евро всяка.Тази цена означава, че Pagani Zonda Barchetta е най-скъпият сериен автомобил в света в настоящето. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Konchita
  17.08.2018 10:49
  Леле, страхотен е, ама и толкова скъп....
 • torque
  17.08.2018 11:51
  За колко взима Северната дъга, защото преди време едно Пагани (Зонда Еф) трябваше да е голямата работа, пък не му се получи нещо на Ринга...
 • Ку-Ку
  17.08.2018 16:34
  Само на мен ли ми се струва ,че туй таралясник няма еърбег, поне не и за шофьора във волана?
 • сдфгхъфк
  17.08.2018 16:56
  Това у средата на седалката е направено с цел да ти се метлеят спокойно тaшаците и така да се охлаждат. Колкото повече се веят толкова по-добре.
 • Скъп таралясник
  18.08.2018 16:21
  Тия седалки са направени за хора с големи ташаци(мадури) или да има място за памперс?!?