Най-привлекателните коли втора ръка в света, които може да се купят в мрежата СНИМКИ

  • 16.09.2020 8:00 /
  • 1126 /
  • 0
Най-привлекателните коли втора ръка в света, които може да се купят в мрежата СНИМКИ

Експерти съставиха класация на най-симпатичните автомобили, които може да се купят в интернет. Класацията е съставена на базата от данни на интернет услугата Авто ру. 

Първо място заема ретро колата Buick Riviera III (Boattail) 1973 година производство. Това е едно от най-ярките амеркански купета със задно задвижване, с каросерия, напомняща на кила на лодка, именно затова колата се и нарича Boattail.

Съдейки по снимките, автомобилът е претърпял доста качествена реставрация. Собственикът му твърди, че в колата работи дори и климатика. Автомобилът е снабден със  7,5-литров двигател с мощност 254 конски сили и автоматична скоростна кутия Пробегът е 98 000 км.

Следващият в списъка е легендарния Mercedes-Benz (W140) от 1996 година. Автомобилът е снабден с 6-литров двигател и автоматична скоростна кутия, при което благодарение на тунинга от Brabus колата е станала доста бърза - двигателят е доработен до 440 конски сили. 

В тройката на най-красивите влиза и Mitsubishi Pajero II Рестайлинг (Evolution) от 1997 година. Автомобилът е легенда. 12-кратн победител в най-трудното състезание Dakar Rally. Всъдеходът е с три врати, двигателят е с работен обем 3.5 литра, мощността е 289 конски сили. Скоростната кутия е автоматична. Първи собственик. 

Компанията Mitsubishi пуска специалната версия на Pajero заради участието в ралито Париж-Дакар.

За да може един автомобил да участва в състезанието, е необходимо да се произведе партида аналогични автомобили, които да могат да се използват на гражданската пътна мрежа. В света има около 2 500 такива екземпляри. 

На четвърто място се нарежда кабриолетът Alfa Romeo Spider I от 1991-а година. Автомобилът е боядисан в ярко червено, двигателят е 2-литра, мощността е 120 конски сили, с ръчни скорости и задно задвижване. Автомобилт също има уникална музикална система. 

Следващият красавец е Shelby Mustang GT500 от 2013-а година. 

Това е най-скъпият и мощен автомобил в класацията. Двигателят е 5.8 литра, мощността е 662 конски сили, скоростната кутия е механична, задвижването е задно. Не всеки би се справил с подобна кола. 

Оптичният тунинг наShelby Wide Body Kit се състои от двойка брони, спойлери отпред и отзад. По думите на продавача, има само 25 такива коли в света. 

КОМЕНТИРАЙ