Най-любимите автомобили на Ричард Хамънд (СНИМКИ)

  • 22.07.2019 10:00 /
  • 735 /
  • 0
Най-любимите автомобили на Ричард Хамънд (СНИМКИ)

Той е вилнял зад волана най-много от всичките водещи, а дори и повече от някои състезатели, но това не спира Хамънд. В личния му гараж се намират американски мускулести коли и европейски джипове - водещият постоянно се хвърля от крайност в крайност. 

Водещият на телевизионните предавания Top Gear и The Grand Tour Ричард Хамънд, както и колегите му Джереми Кларксън и Джеймс Мей, има доста забележителна колекция от автомобили. По време на работата си в тези предавания Хамънд успява да седне зад волана на доста суперколи и автомобили от други класове. Но най-много за пристрастията на водещия говорят автомобилите, които той е купувал със собствените си пари.  

Базирайки се на думи на Хамънд и негови постове в социалните мрежи, бе съставен списък на осем от неговите най-любими коли в гаража му. 

BMW 850 Ci

Ъгловатият дизайн на BMW 8-ма серия от 90-те години на миналия век все още изглежда хармонично. Хамънд също харесва този външен вид на автомобила, приличащ на акула. Журналистът известно време бе собственик на модела 850 Ci мощност 322 конски сили/ Тази версия не бе най-мощната. По-яко бе BMW 850 CSi с 5,6-литров двигател с мощност от близо 400 конски сили. 

Dodge Challenger SRT-8

Помните ли епизода на Top Gear, когато водещите отидоха в САЩ? Кларксън в онази серия седна зад волана на Chevrolet Corvette ZR1, Мей караше Cadillac CTS-V, а Хамънд се докопа до Dodge Challenger SRT. Вместо да се повози и забрави, Хамънд предпочете да си купи Challenger SRT с 6,1-литров двигател V8 с мощност 425 конски сили. 

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type е един от символите на британското автомобилостроене. Хамънд реши да ски купи такъв по случай 40-ия си рожден ден. Погледнете автомобила на един 40-годишен мъж и разберете защо той е избрал тази прекрасна кола.

Lamborghini Gallardo LP560–4 Spyder

Ако можехте да си позволите Lamborghini, нямаше ли да имате същото? Хамънд също не устоя. Той е имал Gallardo LP560–4 Spyder със задвижване и на четирите колела и 5,2-литров двигател V10 с мощност 552 конски сили. Това, както изглежда, е най-добрият избори за богат любител на състезанията с вятъра.  

Land Rover Range Rover

Този автомобил е първият премиум джип, съчетал комфорта с възможността за офроуд. Хамънд е собственик на екземпляр от 1985 година с кожен салон и орехово дърво.

Land Rover Defender 110

Видимо, един Land Rover не е бил достатъчен на Хамънд. Освен разкошния Range Rover в гаража му може да бъде видян и бриталния и аскетичен Defender 110. Екземплярът на водещия се отличава с доработено качване със заден мост от Land Rover Discovery и клетка за безопасност. 

Morgan Aeromax

Феновете на предаванията Top Gear и The Grand Tour знаят, че Хамънд обича три типа транспортни средства: мотори, мускулести коли и ... британски автомобили. Отчитайки неговата любов към Англия, не е учудващо, че в гаража на популярния журналист се е оказал и Morgan. Веднъж Кларксън се присмял на Хамънд за късогледството му, но собственикът на Morgan въобще не се обидил - той просто се наслаждавал на своя "англичанин" с двигателем V8 от BMW. 

Porsche 911 GT3 RS

Хамънд е бил собственик и на няколко автомобила Porsche, включително моделът 911 SC от 1982 година, 928 1994 година, 911 Carrera S 2006 година и 911 GT3 2016 година. В момента водещият има Porsche 911 GT3 RS.

 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ