Най-черната Лада в света с технологията Vantablack СНИМКИ

  • 22.01.2020 8:43 /
  • 7892 /
  • 0
Най-черната Лада в света с технологията Vantablack СНИМКИ

Към момента за най-черният автомобил в света се смята BMW X6 Vantablack.

Технологията на неговото боядисване позволява на покритието да осигури пълно поглъщане на светлината с коефициент 99,96 %.

Цветът с името Vantablack е разработен от технолозите на BMW при специални условия във въглеродни нанотръби, но руските автолюбители са успели да се приближат до техния резултат, използвайки самоделна рецепта и Лада. 

Технологията за приготвяне на най-черния цвят 

Руските ентусиасти предварително са решили да пробват обикновените черни оттенъци, купувайки аерозолна боя. Също така те са приготвили собствена основа за покритие от сажди. 

Получените отенъци не са впечатлили експериментаторите, затова е било решено да се тръгне по предложената от германските специалисти методика. 

Впрочем, да се имитира цвета Vantablack е можело само частично, защото на разположение руснаците са имали само технически въглерод на големи парчета. за сравнение, в BMW използват специална суспензия, която може да се разпръсква с оборудване за поставяне на бои и лакове. 

Въпреки това, изход бил намерен. Въглеродните заготовки били раздробени на много малки частици, което позволило създаването на пригоден за пистолет за боядисване състав.

И както се вижда, експериментът се е оказал напълно успешен, позволявайки на авторите на проекта да се похвалят с най-черната Лада на света. 

 

КОМЕНТИРАЙ