Най-бързият в света -Suzuki Hayabusa, се завръща ВИДЕО

  • 01.02.2021 21:39 /
  • 436 /
  • 0
Най-бързият в света -Suzuki Hayabusa, се завръща ВИДЕО

Suzuki пусна тийзър с новата Hayabusa. Да се разгледа в подробности новия мотоциклет не е възможно на кадрите, но показаното е напълно достатъчно, за да се събуди апетитът. 

Дебютирала през 1999 година Suzuki Hayabusa веднага постави световен рекорд за скорост сред серийните улични мотори. Той успя да ускори до 314 километра в час и никой вече 20 години не може да счупи този рекорд.  

Името Hayabusa мотоциклетът получава в чест на хищна птица от семейството на соколите, известна с това, че по време на атаката си тя успява да ускори до 320 километра в час. 

Suzuki обаче се принуди да прекрати продажбите на мотора през 2018 година заради вредните емисии. Сега, както става ясно, това е била само отпуска, но не и оставка. 

Превърнал се в култов приборният панел на мотоциклета, макар и обновена - получавайки TFT-екран в центъра, запазва предишната си окомплектовка. 

Гледайки на него, може да се види, че мотоциклетът е снабден с редица интересни технологии, включително режим за мощността на двигателя S—DMS, контрол на тягата и куикшифтръ за мълниеносно превключване на предавките. 

В центъра на приборния панел се намира дигитален инклинометър за измерване на ъгъла, под който се намира моторът. 

В крайните страни на дисплея са разположени тахометъра и скоростомера, а стрелката на последния стига до 290 километра в час. 

Отляво и отдясно се виждат приборите, показващи нивото на горивото и температурата на двигателя. 

Официалната презентация на новата Suzuki Hayabusa ще се състои на 5 февруари 2021 година в 07:00 часа сутринта по Гринуич. Тя ще бъде излъчвана чрез Suzuki Motorcycle Global Salon, но е необходима регистрация. 

КОМЕНТИРАЙ