Най-опасната улица в Мексико: ВИДЕО запечата нелепите катастрофи

  • 03.08.2022 8:00 /
  • 2617 /
  • 0
Най-опасната улица в Мексико: ВИДЕО запечата нелепите катастрофи

Улица "Пасо Флорентино" се смята за най-стръмната улица в Мексико сити. Наклонът й достига 45 градуса и не е чудно, че произшествията и сблъсъците се случват често. Ситуацията се влошава при дъждовно време.

Стръмният участък от пътя, дълъг по-малко от 200 метра, се намира в района Алваро Обрегон. Кръстовището на улиците Флорентино и Пасо Виехо, показано във видеото по-долу, е включено в туристическите справочници като туристическа атракция със забавното име "La bajada del diablo", което в превод означава "Спускането на дявола".

Можете да видите на видеото как десетки автомобили, таксита, мотоциклети и камиони се плъзгат надолу и се удрят в мощните защитни ограждения.

McLaren, Lamborghini и BMW: ВИДЕО запечата катастрофа за милион долара

Жителите на улицата са принудени да издигнат допълнителни "укрепления", за да защитят себе си и домовете си. Всички тротоари на улицата имат вид на внушителни бетонни стълби, издигнати над пътното платно, а в ъглите на кръстовищата са поставени мощни бариери. Когато вали, "Пасо Флорентино" се превръща в "гигантска пързалка".

Мексиканската улица е със стръмен наклон, но според Книгата на рекордите на Гинес най-стръмната улица в света e "Болдуин" в Нова Зеландия, която е дълга 459 метра и се изкачва на почти 80 метра височина.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ