На ток и без шофьор: Renault показа в Париж бъдещето на ултралуксозните лимузини (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 04.10.2018 11:36 /
  • 1123 /
  • 0
На ток и без шофьор: Renault показа в Париж бъдещето на ултралуксозните лимузини (СНИМКИ/ВИДЕО)

В рамките на автомобилното изложение в Париж Renault представи концепта EZ-Ultimo - електрически безпилотен автомобил от премиум класа. 

Робомобилът Renault EZ-Ultimo може да бъде управляван с помощта на мобилни услуги, като автомобилно споделяне, и човек може да си го поръча за разходка из града. Това премиум безпилотно такси на бъдещето ще бъде само за частни лица с възможности и компании. Поне така виждат нещата инженерите и маркетолозите във френския автомобилен производител. 

 

Ръстът на пазара в споделянето на автомобили ката автомобилните производители да разработват автомобили, които от самото начало да са  измислени за общо ползване, а не да бъдат доработвани впоследствие, за да покрият необходимите за целта изисквания. Един вид тази идея се явява революционна и перспективна. "EZ-ULTIMO, изцяло ще бъде интегриран в умните градове, ще бъде ексклузивно средство за придвижване за всички", казва старшият вицепрезидент на Групата Renault по корпоративния дизайн Лорънс ван ден Акер. 

Технологията за автономно управление на Renault EZ-Ultimo съответства на четвъртото поколение, затова безпилотникът е способен да се придвижва както в градски условия, така и по междуградски пътища. 

Концептът EZ-Ultimo също демонстрира новата визия за дизайна на безпилотниците на Renault. Салонът на автомобила може да бъде сравнен персонална бизнес зала, която е доста комфортна и снабдена с различни видове спомагателни системи. В колата пътникът ще влиза чрез огромна врата и ще сяда в подвижно кресло. Заедно с групата Challenges компанията Renault е разработила нова концептуална система Augmented Editorial Experience, която с помощта на ефектите на присъствие и вглъбяване позволява на пътниците да прекарват времето си не само гледайки през прозореца, а още и в игри и обучение. 

Renault EZ-Ultimo е третият представител от серията концепции за автономни градски автомобили на компанията, показващи възможностите на автономните електрически автомобили. Другите два робомобила са концептите EZ-GO и EZ-PRO. В основата на всичките концепткари лежи многофункционалната платформа на Renault, а също е заложена и идеята за достъпна мобилност. 

 

КОМЕНТИРАЙ