Mercedes-Benz построи извънземен електромобил в духа на Аватар СНИМКИ

  • 09.01.2020 8:39 /
  • 9552 /
  • 0
Mercedes-Benz построи извънземен електромобил в духа на Аватар СНИМКИ

В рамките на Международното изложение за потребителка електроника CES-2020 се състоя премиерата на новия концептуален автомобил на Mercedes-Benz Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation).

В името също е зашифрована препратка към филма на Джеймс Камерън "Аватар", от който са черпили вдъхновение разработчиците. 

От компанията обясниха, че Vision AVTR демонстрира връзката между човека, природата и машината, а също и олицетворява мечтата за общество, в което трите звена съществуват в идеална симбиоза.  

Колата е снабдена с електрическа силова установка, а детайлите на интериора, включително и седалките, са изработени от рециклирани материали и с формата си напомнят на хамаците на обитателите на Пандора във филма на Камерън. 

Обичайните прибори за управление липсват, така че шофьорът ще трябва изцяло да се довери на автопилота.  

Четириместния Vision AVTR има капковидна форма. "Извънземният" вид на автомобила се допълва от 33 подвижни аеродинамични закрилки в задната част, които могат синхронизирано да променят положението си. 

Друга необичайна функция е ритмичната пулсация на подсветката, която се настройва според сърдечния ритъм на шофьора.  

Колата се задвижва от електрически двигател с мощност 470 конски сили. Капацитетът на батерията е 110 киловатчаса. 

От Mercedes-Benz подчертаха, че батерията не съдържа редки земни метали и работи на принципа на органичната химия. С едно зареждане Vision AVTR може да измине 700 километра.

 

КОМЕНТИРАЙ