Кралският кабриолет на Toyota стана звезда в интернет ВИДЕО

  • 17.11.2019 9:20 /
  • 1481 /
  • 0
Кралският кабриолет на Toyota стана звезда в интернет ВИДЕО

Флагманският Toyota Century е наистина рядък автомобил, ежемесечно се произвеждат приблизително по 50 седана. Въпреки това, за новия император на Япония бе създаден още по-рядка негова версия - уникален параден кабриолет.

Кабриолетът Toyota Century за първи път се появи на публично място по време на церемонията по коронацията на Нарухито. Сега кралският автомобил активно се обсъжда в социалните мрежи.

Нарухито премина в новия си изумителен автомобил около 5 км от императорския дворец до резиденция Акасака, придружен от около 30 правителствени коли, 18 мотоциклета и полицейски коли. Цялото шествие се простираше на около 400 метра. Хиляди граждани се събраха по пътищата, за да поздравят новия император.

Ето как изглежда Toyota Corolla с пробег от 1 милион километра (СНИМКИ)

В основата на кабриолета е стандартен седан, който има отрязан покрив и изменен корпус. В допълнение, задната седалка на Toyota Century е повдигната с 40 мм - така че монархът да се вижда по-добре. Под капака се намира хибридна силова установка от 431 конски сили, състояща се от 5.0-литров V8 и електромотор.

Toyota пуска нов електрически автомобил, идеален за града СНИМКИ

Новата машина замени Rolls-Royce Corniche, който кралското семейство използва от 1990 г. Вече е известно, че именно с Toyota Century императорът Нарухито ще открие Олимпиадата 2020 в Токио. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ