Кои са автомобилите с най-необичайни и отличаващи се фарове СНИМКИ

  • 16.08.2019 9:50 /
  • 1008 /
  • 0
Кои са автомобилите с най-необичайни и отличаващи се фарове СНИМКИ

Автомобилните дизайнери и инженери отделят много време и креативност за създаването на външните светлини на колите. В допълнение към цяла купчина технически изисквания, които трябва да се вземат предвид, когато се работи върху конструкцията на оптиката, трябва да се направи всичко да изглежда и интересно. Смело, стилно и необичайно.

Подготвили сме за вас подборка от автомобилите с най-особени фарове

McLaren P1 използва нов дизайнерски подход за възродената британска марка. А фаровете във формата на логото на марката са много остроумни.

Други автомобилни производители също експериментират с форма. Например Bugatti Chiron и четирите квадрата във всеки фар вършат чудесна работа за разпознаването на хиперколата.

Кои са 10-те най-страхотни автомобила на Джереми Кларксън (СНИМКИ)

Подобно решение, но в по-елегантна интерпретация, беше използвано преди това в Alfa Romeo Brera. По това време тройните нюанси на фаровете се бяха превърнали във фирмен елемент на италианската марка.

Липсата на оптика също е отличен вариант. Тоест, не можете да продавате автомобили без фарове, но да ги накарате да се появяват при желание е страхотно. По времето на този Dodge Charger това често се практикуваше. Фаровете, скрити в решетката, създават много ефектно впечатление.

Mercedes-Benz научи фаровете си да разговарят (СНИМКИ/ВИДЕО)

Cizeta V16T шокира всички не само с 16-цилиндровия си двигател, но и с необичайната си оптика.

През 2005 г. Aston Martin V8 Vantage демонстрира лаконична и болезнено красива предна оптика с формата на капка. Включването на този елемент позволи колата да се задържи в производство за дълго време, докато през 2018 г. второто поколение на модела не го замени.

Audi R8 беше един от първите автомобили, които използваха елегантни ленти в светлините. В тях всичко беше перфектно - идея, изпълнение, функционалност. В допълнение, елементът допринесе за невероятно високо разпознаване.

BMW E39 5-серия използва невероятно ефективен начин за фаровете, която компанията по някаква причина нарече "очите на ангел". Така или иначе, до ден днешен разпознаваме автомобилите на BMW по тъмно благодарение на фирмената оптика.

В своето време разкошният Citroen DS до голяма степен определя тенденциите в развитието на цялата автомобилна индустрия. Задвижването на предните колела беше революционно начинание, но въздушното окачване просто накара конкурентите да плачат. А фаровете с въртящи се светлинни елементи? Фантастично!

Първото поколение Pontiac GTO успя да се открои от другите големи "масъл кар" автомобили благодарение на кръгли фарове, поставени един върху друг. Лесно можете да разпознаете тази кола.

Може би съвременният дизайн на Volvo вече се познава. Но второто поколение Volvo XC90, което включва уникалните си фарове, ще влезе в историята на автомобилния дизайн. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ