Как би изглеждал челен удар на автомобил в стена със скорост от 300 км/ч ВИДЕО

  • 21.03.2023 7:47 /
  • 2913 /
  • 1
Как би изглеждал челен удар на автомобил в стена със скорост от 300 км/ч ВИДЕО

В мрежата бе показана симулация на челен сблъсък със стена със скорост 300 км/ч. Във видеото седанът Mercedes-Maybach се разбива в бетонна стена с различна скорост, варираща от 30 километра в час до 300 километра в час.

Потребителите в мрежата разпознаха кадрите от старата компютърна игра BeamNG.drive. Въпреки факта, че видеото е резултат от компютърна графика, симулаторът съвсем реалистично показва какви последствия очакват колата при сблъсък при високи скорости.

При скорост от 30 и 50 километра в час колата работи точно както инженерите са възнамерявали: всички смачкани зони заглушават удара, така че клетката на кабината остава почти непокътната.

Колкото по-висока е скоростта, толкова по-критични стават последиците от сблъсъка.

При скорост от 100 километра в час предното колело от удара "преминава" в краката на водача, а на покрива и вратите се появиха фрактури от удара.

Със 150 километра в час само пътниците отзад имаха шанс да оцелеят. При 200 километра в час колата буквално се сгъва наполовина, а при 300 километра в час колата се превръща в купчина скрап.

В реалния живот никой не провежда такива краш тестове. Автомобилите се тестват с по-реалистична скорост за градско шофиране - до 66 километра в час.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ники
    21.03.2023 12:22
    Колата на Видеото не е Maybah ... от там започвам да се съмнявам в реалните параметри на видеото ... Maybaha .. е по дълъг и има допълнително триъгълно прозорче зад задната врата т.е. не се отваря с вратата ...