Infiniti QX Inspiration - новият кросоувър с ел. задвижване на четирите колела (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 21.01.2019 9:30 /
  • 1448 /
  • 1
Infiniti QX Inspiration - новият кросоувър с ел. задвижване на четирите колела (СНИМКИ/ВИДЕО)

Японската компания Infiniti разкри на автосалона в Детройт визията си за следващия голям кросоувър. С концепцията QX Inspiration, марката показва как ще изглежда бъдещия високопроходим модел, който ще има изцяло електрическо задвижване на четирите колела. Прототипът Infiniti QX Inspiration се задвижва от ефективна система за двойно предаване e-AWD с електрифицирано задвижване на четирите колела.

Концептуалният високопроходим модел дава възможност за разполагане на акумулаторния пакет с голям капацитет в подовата конструкция на автомобила, а той от своя страна осигурява захранване на два електрически мотора - по един на всяка ос.

Тягата се разпределя интелигентно между четирите колела, а разположението на батерията осигурява нисък център на тежестта. Това означава, че прототипът Infiniti QX Inspiration гарантира сигурност и доверие във всички ситуации и климатични условия - от взимането на завои с висока скорост до дълги пътувания по магистрала.

Новият концептуален модел QX Inspiration изумява със смелия си футуристичен дизайн, с който марката планира да завладее модерните хора. Прототипът използва и черпи от японските корени на компанията, може би повече от което и да било друго Infiniti, създадено по време на 30-годишната история на марката.

В силуета изпъкват мускулестите форми, съчетани с прави линии, завършващи със резки гънки, фино балансирани гладки повърхности и органични форми. Той е мускулест, но сдържан, без особена агресивност, но същевременно с това дързък в детайлите.

Дизайнът на QX Inspiration е израз на силата и характера на бъдещите електрифицирани модели на Infiniti. Концептуалният модел QX Inspiration предлага свой собствен модерен силует, вдъхновен от изцяло електрическото задвижване.

Дизайнерите на Infiniti са адаптирали пропорциите и са създали по-балансирана цялостна форма с изнесена напред кабина с къси преден и заден надвес, съответно 855 мм и 945 мм, и къс преден капак. Дължината на модела е 4650 мм.

Разполагането на задвижването в долната част на каросерията и между осите, отдалечени на разстояние от 2850 мм една от друга, позволява на дизайнерите на Infiniti да създадат ниски и мощни форми на купето, смесвайки гладките, разширяващи се повърхности със завладяващи нови пропорции. Източената дълга линия на покрива достига височина от 1630 мм точно над предния ред седалки, след което се снижава надолу към аеродинамичната задна част.

Предните светлинни ленти наподобяват лазерни графики, а светлинните ленти с криловидна форма в задната част се простират по целия капак на автомобила. 22-инчовите колела са изпълнили отворите си, като притежават аеродинамичен дизайн със серпентини, насочващ въздуха към страничните части на автомобила.

Новата платформа на Infiniti QX Inspiration позволява създаването на просторен интериор с релаксиращо пространство за четирима пътници, наподобяващ луксозен салон изпълнен с технологии, осигуряващи гостоприемство и асистенция на водача. Салонът на QX Inspiration предлага изобилие от пространство и плосък под за още по-голяма гъвкавост. Захранването става от акумулаторен пакет, поместен под пода, с по един електрически мотор, задвижващ всеки от двата моста и няма задвижващи валове или тунели за трансмисия и изпускателни тръби. Благодарение на това се оформя изобилие от пространство за пътниците и багажа, като в луксозен хол.

Доминиращ в арматурното табло е широкоъгълен дисплей, който се простира от едната до другата колонка и е покрит с поляризиращо стъкло в златист нюанс. Воланът е облицован в мека кафява и бяла кожа, като разполага със свой собствен монитор. На мястото предназначено при конвенционалните модели за тунела на трансмисията, от пода се издигат изящни арки, тапицирани в кафява кожа, които преливат в мраморната централна конзола, която се простира до задните седалки.

Инструменталният панел е облицован в луксозна сива тапицерия, която се използва за висококачествени мебели и е изработена чрез патентования от Infiniti ефект на точково съшиване на различни материи. Конструкцията на тавана е заменена от структура с дървени жалузи.

Плоският под е облицован в бели велурени панели със имплантирани различни ромбоидни форми и златни вложки, оформяйки дизайна на луксозен хол в интериора. Предните светлини се завъртат на 30 градуса навън, осигурявайки по-удобен достъп до и от автомобила. Цифровите дисплеи са свързани с насочените назад камери, а така също и със системите за навигация, трафик и диагностика на автомобила.

(Артистичният ръчно изработен интериор на студията QX Inspiration и изборът на използвани материали е вдъхновен от дискретната японска чувственост. С технологии, които съответстват на усещането за луксозен салон, внимателният и прецизен избор на естествени материали и меки цветове в кабината се корени в японското възприемане на природата и технологиите.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • София
    21.01.2019 10:00
    Удариха ме отзад и преди да избяга му записах номера. Звъннах на 112 и чаках КАТ 2 часа, после писахме 30 мин и ме увериха че ще го открият и отнемат книжката за 6 месеца заради бягство от ПТП. Един месец по-късно го виждам на светофара пред мен. Какво мога да направя за да бъде наказан гамена.