Геймър сравни обиколка на състезателна писта в Gran Turismo 7 и в реалността ВИДЕО

  • 18.03.2022 12:50 /
  • 661 /
  • 0
Геймър сравни обиколка на състезателна писта в Gran Turismo 7 и в реалността ВИДЕО

През март 2022 г. излезе новата част на популярния състезателен симулатор за конзолата Sony PlayStation — играта Gran Turismo 7, продължение на Gran Turismo Sport, което позволи на феновете на поредицата не само да се окажат зад волана на най-добрите спортни автомобили във виртуалния свят на известни писти, но и да сравнят състезателното действие на реална писта.

Блогърът Will L сподели собствения си опит от шофирането на емблематичната писта WeatherTech Raceway Laguna Seca с Volkswagen Golf GTI VII.

Пистата се намира на 100 километра южно от Сан Хосе, в сърцето на Силициевата долина в Северна Калифорния. От техническа гледна точка пистата WeatherTech Raceway Laguna Seca се състои от среднобързи и бавни завои, както и от асфалт, покрит с пясък от околната пустиня.

Основната атракция са теренът и наклонът на пистата, сред които основно място заема 15-метровото спускане, с което пистата е известна в САЩ дори за тези, които не се състезават.

Уникално: Тази играчка кола струва колкото нов Mercedes S-Class СНИМКИ

Американският почитател на пистите и видео блогър Уил L многократно е карал своя хотхеч Golf GTI от седмо поколение по пистата в Силициевата долина.

Автомобилът е почти стандартен, с изключение на гумите Nexen, 4-буталните спирачки Brembo и окачването BBK, които адаптират към пистата Volkswagen, който е с мощност 250 к.с.

С помощта на вградената в Gran Turismo 7 възможност за виртуален тунинг на автомобили блогърът направи в играта копие на своя реален хотхечбек и след това го изкара на дигиталния асфалт на Laguna Seca.

След състезанията блогърът Will I създаде видеоклип, в който сравнява кадрите от монтираната на каската видеокамера в реалния живот с кадрите от играта. И в двата "свята" Уил успява да завърши обиколката за 1:46,24 ч., въпреки че има определени разлики във възприемането на ситуациите.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ