Фен на Lamborghini превърна Honda в копие на Diablo GT СНИМКИ

  • 27.04.2022 9:57 /
  • 799 /
  • 0
Фен на Lamborghini превърна Honda в копие на Diablo GT СНИМКИ

След фейслифта на суперколата Lamborghini Diablo през 1990-2000 година от нея са били построени 83 купета във версията GT с 6-литров атмосферен двигател V12 с мощност от 575 конски сили, който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. 

Заради тиража си днес всеки един екземпляр на Diablo GT се оценява с теглото на злато.

Но ако все пак нямате пари за оригинално Lamborghini, може сами да си направите суперкола на базата на някой по-достъпен автомобил. 

Именно така е направил и собственикът на Acura NSX, който е стилизирал своето японско купе така, че да изглежда като култовия италиански автомобил. 

Подавачът заявява, че колата с името 991 ASPT е с шаси на стандартна Honda NSX.  

 Но останалите детайли на каросерията, включително и отварящите се нагоре врати, са или оригинални от Lamborghini, или са правени по поръчка, създадени по спецификациите на италианския производител за японското купе. 

 

 

 

Технически 1991 ASPT изцяло повтаря базовия модел. Въпреки стилизирания като V12 моторен отсек, купето разполага само 3-литров V6 двигател с мощност от 270 конски сили. 

Подавачът заявява още, че е готов да се раздели със своето самоделно Lamborghini Diablo GT, чието обслужване ще стъпи доста по-малко , отколкото притежаването на оригиналната италианска суперкола. При това колата визуално е неразличима от оригинала. За самоделката той иска не по-малко от 175 000 долара. 

КОМЕНТИРАЙ