Фейслифт на автомобила ЗИМ-12 "Хиперлайнер": Кола, създадена още по времето на СССР СНИМКИ

  • 20.10.2021 8:04 /
  • 7259 /
  • 1
Фейслифт на автомобила ЗИМ-12 "Хиперлайнер": Кола, създадена още по времето на СССР СНИМКИ

Руският дизайнер Сергей Баринов направи много интересна визуализация: съвременният вариант на автомобила ЗИМ, който се произвеждаше в СССР. 

Колата има по-агресивен дизайн и високотехнологичен салон. Даденият проект е назован ГАЗ-12 ЗИМ "Хиперлайнер".

Рестайлингът на автомобила е направен за първи път през 2018 година. Колата бе проектирана въз основа на ретрофутуризма, неокласиката и стимпънка. 

В резултат се е получила доста естетична кола, която има доста небанален и смел дизайн. Може би някой ден ще я видим реализирана и в реалността. 

Особености на екстериора 

Обновеният вариант е запазил някои елементи на своя предшественик. Например, прозрачният обтекаем покрив, арките на задните колела и панорамното предно стъкло в стила на автомобилите, които са се произвеждали в САЩ през 50-те и 60-те години на миналия век. 

Предната, задната и страничните части на автомобила са подложени на основна преработка. Страните на автомобила са станали по-авангардни. Ако преди три години, през 2018 година, автомобилът е имал вертикални фарове, то рестайлинг версията има тънка хоризонтална оптика. 

Оптиката отзад е станала по-комактна, в горната част на задното стъкло и капака на багажника са се появили подвижни спойлери, а ауспусите са станали триъгълни. 

Особености на интериора 

Салонът на колата е силно преработен. Той е оборудван със стилен мултиволан, виртуално табло за приборите, система за мултимедия със сензорен екран, отделен сензорен екран за управление на климатичната система, въздуховоди с триъгълна форма, удобна шайба на скоростната кутия и така нататък. 

Вторият ред седалки, както и по-рано, са две отделни кресла, между които се намира централен панел с контролен екран с висока резолюция. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Да бе да
    21.10.2021 8:25
    Много хубаво е написъл Сергейчо ''Може БИ............", да МОЖЕ би та те търсят вратата на Комунистическия рай вече 100 години и немогат да я намерят но този автомобил върха на ''Руското'' автомобилостроене ще види бял свят.Да бе да но надали.........????