Фантастичен зимен дрифт на спийдстър Ferrari за $2 милиона ВИДЕО

  • 06.01.2020 8:40 /
  • 3545 /
  • 0
Фантастичен зимен дрифт на спийдстър Ferrari за $2 милиона ВИДЕО

Притежател на двуместен спийдстър Ferrari Monza SP2 рискува да тества колата със задно задвижване по заснежените пътища на италианските Алпи.

Ефектният клип е публикуван в социалните мрежи. 

Суперколите от гамата Monza са построени на базата на купето Ferrari 812 Superfast и са най-мощните атмосферни модели на италианската компания. Колата е задвижвана от  форсиран до 810 конски сили 6,5-литров V12 с 719 Нм въртящ момент. Ключова разлика на модела е оригиналната карбонова каросерия, която няма таван и предно стъкло.  

Семейството на откритите Ferrari Monza се отнася към моделната гама Icona на най-скъпите и ексклузивни модели на италианската марка.

Видео: powerslidelover в instagram

Външността на Ferrari Monza е изпълнена в духа на състезателните автомобили от 50-е години на миналия век. Височината на спийдстъра е само 1155 милиметра. В сравнение с "обикновена" 812 Superfast, двуместната Monza SP2 е по-лека само с пет килограма, затова динамиката е идентична: от 0 до 100 километра супер колата ускорява за 2.9 секунди, максималната скорост надвишава 300 километра в час. 

instagram.com/powerslidelover

Ferrari ще произведе 499 спийдстъра Monza. Стартовата цена на супер колите ще е близка до 2 милиона долара. При такава цена е крайно удивително, че някои собственици дръзват да изкарват колите си на заледените и заснежени пътища.  

КОМЕНТИРАЙ