Ето къде заснеха най-скъпото Bugatti в света ВИДЕО

  • 25.07.2022 8:17 /
  • 4198 /
  • 0
Ето къде заснеха най-скъпото Bugatti в света ВИДЕО

Макар и за кратко, Bugatti La Voiture Noire носеше титлата за най-скъпия нов автомобил на планетата или поне докато Rolls-Royce не показа Boat Tail, който си спечели това призвание, пише Факти бг.

Въпреки това, френският хиперкар си остава специален, тъй като е направен един единствен екземпляр от него, който изглежда няма да бъде затворен в частна колекция.

Видеоклип в профила на leoyoungcollector в Instagram ни показа ексклузивния автомобил по улиците на Цюрих, а още няколко човека споделиха кадри на La Voiture Noire, който със сигурност печели внимание в швейцарския град. Според информацията това е първият публичен дебют на колата, която пристигна при своя нов собственик през юни месец 2021 година, след като бе представена по време на изложението в Женева две години по-рано.

Базираният на Chiron модел е вдъхновен от легендарното Bugatti Type 57 SC Atlantic и разполага с 8.0-литрво бензинов W16 с четири турбини и мощност от 1500 конски сили. Максималният въртящ момент който колата развива е 1600 нютон метра, които се предават към четирите колела.

КОМЕНТИРАЙ