Ето какво ще остане от вас, ако се забиете със 150 километра в бетонна стена ВИДЕО

  • 23.11.2022 7:49 /
  • 1602 /
  • 0
Ето какво ще остане от вас, ако се забиете със 150 километра в бетонна стена ВИДЕО

Жертвите на пътя са почти всекидневие и въпреки, че често виждаме кампании за безопасност или различни мерки от страна на властите, то много хора не си дават реална сметка какво всъщност се случва при сблъсък с висока скорост.

Именно за това днес ще ви покажем видео дело на френския YouTube канал Vilebrequin, което ни показва какво се случва след челен удар със 150 километра в час в бетонна стена, пише Факти бг.

За целта на теста се използва сравнително популярното BMW 5 Series от поколение Е39. Колата се управлява чрез дистанционно от движеща се напред Tesla в която стои виртуалния шофьор с VR очила и дистанционно управление. Колата набира скорост до 150км/ч след което се удря в предварително подредените бетонови блокове.

Както и сами може да видите, ударът е изключително тежък, а от голямото германско комби остава само смачкано парче метал, разпознаващо се само след задните врати. Според сензорите поставени в колата, по време на ударът е разпозната сила от 64G.

Макар, че в конкретния случай не е симулирано наличието на хора в колата, то и сами можем да видим, че шансовете за оцеляване са минимални.

КОМЕНТИРАЙ