Ето какво се случва, ако със 100 км/ч включите на първа ВИДЕО

  • 14.09.2020 8:14 /
  • 4253 /
  • 1
Ето какво се случва, ако със 100 км/ч включите на първа ВИДЕО

Американският автомобилен блогър Майк Вейм, прославил се с най-невероятни експерименти над своя Ford Ranger от 1994 година, подложи автомобила на ново изпитание.

Той вече беше сипвал мляко в двигателя вместо масло, а по време на движение беше вадил ключа и беше включвал на задна скорост.

Сега той реши да провери какво ще се случи, ако ускори пикапа до 100 км/ч, превключи на първа предавка и отпусне съединителя.

Той остава доста изненадан от издръжливостта на трансмисията, която преживя първия експеримент, още повече че автомобилът не е от най-бързите – на първа скорост той вдига 56 км/ч.

Както се вижда от видеото, предавките на този модел не са защитени от грешно превключване, пише Глас бг.

При първия опит Майк успява да включи на първа скорост, като автомобилът започва да спира с двигателя, което натоварва сериозно съединителя и скоростната кутия.

Вторият опит става и последен, тъй като след отпускането на съединителя се чува странен шум и скоростната кутия излиза от строя.

На Майк му се налага да се обади на съпругата си, която да дойде и да го прибере. Той обаче е категоричен, че ще ремонтира трансмисията и ще продължи да си прави експерименти.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бате Гойко
    14.09.2020 15:21
    Пак счупихте тъпомера!Естествено,че ще се счупи скоростната кутия-първа и задна скорост обикновено нямат синхронизатор.