Електрическият кросоувър Alfa Romeo: Първи СНИМКИ

  • 20.09.2023 8:17 /
  • 797 /
  • 0
Електрическият кросоувър Alfa Romeo: Първи СНИМКИ

Разкриха появата на малък кросоувър на Alfa Romeo. Новият модел на италианската марка ще бъде унифициран с Jeep Avenger и Fiat 600 и ще бъде оборудван с изцяло електрическо задвижване.

Захранваният с батерии Alpha ще има специален дизайн и характер за водача. Кросоувърът ще излезе на пазара през следващата година. Едно от възможните му имена е Себринг.

Уебсайтът на Carscoops публикува изображения на новия кросоувър Alfa Romeo, известен преди като Brennero.

Моделът от сегмента B-SUV ще се появи през 2024 г. и ще бъде разположен стъпка под Tonale. Той ще се базира на платформата STLA Small (CMP/eCMP), което означава тясна връзка с Jeep Avenger и Fiat 600.

А в гамата ще има версии с ДВГ и изцяло електрическо задвижване. 

Електрическият кросоувър вероятно ще получи един електромотор с мощност 156 конски сили и 260 Нм въртящ момент, батерия с капацитет 54 киловатчаса и ще може да измине до 400 километра с едно зареждане.

Версията с двигател с вътрешно горене от своя страна ще получи "турбо" 1.2 - базовият двигател за повечето европейски модели Stellantis. Този агрегат наскоро получи трето поколение и работи чудесно като част от хибридните системи.

Според Alfa Romeo новата кола ще "промени правилата на играта" и ще запази "спортната ДНК" на марката.

Между другото, името за кросоувъра все още не е избрано. По някаква причина опцията Brennero не се вписва, но италианците, изглежда, имат още един вариант - Sebring.

Междувременно през лятото компанията се обърна към верните фенове с молба да помогне за вземането на решение за името на бъдещия модел. Какво е произлязло от това, ще разберем съвсем скоро.

 

КОМЕНТИРАЙ