Екошок в София! Каруца в стил "Царкирово великолепие" на ток остави без думи всички (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 21.06.2019 17:34 /
  • 20642 /
  • 0
Екошок в София! Каруца в стил "Царкирово великолепие" на ток остави без думи всички (СНИМКИ/ВИДЕО)

Колкото странно, толкова и лъскаво возило прикова погледите на столичани и гости на столицата, преминавайки по софийските улици. Въпросното транспортно средство представлява лъскава златна каляска. Но най-големият повод за учудване не бе външният ѝ вид, а това, че супер излъсканата и бляскава каручка се задвижва от... ток. 

Очевидно е, че не само прогресивни изобретатели от рода на Илон Мъск се стремят към по-голяма екологичност в градската среда, залагайки на транспортните средства, задвижвани от най-чистата масова енергия, позната на човека. 

За съжаление, към момента данни като ускорение, разход на енергия и дължина на пробега на интригуващото возило не са известни. 

Само са известни коментарите в социалните мрежи на този технологичен напредък. 

"Една по-сериозна дупка по софийските улици и каруцата ще се разпадне...", гласи един от тях. Друг му опонира, че "в София дупки няма" и следователно няма заплахи за превозното средство. 

"Цар Кировско великолепие . Каляската на папата, изложена във Ватикана, "пасти да яде"!", отправя необосновани критики друг потребител на мрежата. 

 

"И аз им признавам голямо майсторство. Не се знае дали не са си го купили и други да са го измислили и изработили, но резултатът е бляскав. Само за спирачките се притеснявам, ама пък може да е предвидено само за реквизит за снимки и да стои на едно място", диви се и чуди техен колега.

"Но не може да се отрече, че са постигнали нещо много интересно и са го направили прецизно и с голям майсторлък. С право се гордеят.Ама те да не са с двигател на електрокар? Кое ги движи? Имат фарове и мигачи, воланът се вижда скрит зад едната фигура, ама и спирачките не се виждат. Ако се засили по наклона, как ли ще спрат тази красота?", опитва се да разгадае техническите характеристики друг коментатор. 

КОМЕНТИРАЙ