Единственият в света Bugatti Chiron със салон Hermès СНИМКИ

  • 26.12.2019 9:24 /
  • 3825 /
  • 0
Единственият в света Bugatti Chiron със салон Hermès СНИМКИ

Компанията Bugatti показа уникален Chiron, построен в един единствен екземпляр с участието на модната къща Hermès.

Вътрешността на хиперколата е декорирана с фирмена тапицерия с препускащи коне, а отвън колата е боядисана в бяло с жълтеникав оттенък. 

Разкошният "Чирон" е боядисан в кремав цвят, който официално се нарича Hermès Craie.

Оттенъкът е избран от няколко варианта, по едни или друга причина не харесали се на купувача. 

Рисунката на подковообразната решетка на радиатора е от буквите Н: върху долната част на активното антикрило е нанесено покритието Courbettes - то може да бъде намерено и във вътрешността на салона: по вратите и централната колона.  

Декоративните вложки са изпълнени от смес от вълна и кашмир, а самото покритие Courbettes въобще за първи път се използва в автомобилния отрасъл. 

На конзолата е написано: Habillé par Hermès / Paris/ 1/1 (Облечен от Хермес - на френски). 

Хиперколата е построена по поръчка на известния американски колекционер Мани Хошбин. Той вече има две коли с табелки Hermès.

Става дума за Bugatti Veyron Fbg par Hermès със салон от телешка кожа, дръжки от куфар вместо нормалните по вратите и "вграден" в централната конзола бележник, а също така и Pagani Huayara, с която върви и фирмен набор от чанти на френската модна къща. 

Технически Bugatti Chiron by Hermès не се отличава от стандартните хиперколи. Отзад е монтиран 8-литров двигател W16 с четири турбини, който развива мощност от 1500 конски сили и 1600 Нм въртящ момент.

От 0 до 100 колата ускорява за 2.4 секунди. Максималната скорост е 420 километра в час.

 

КОМЕНТИРАЙ