Човек взе стар SLK и монтажна пяна и стана авточудо СНИМКИ

  • 02.09.2019 8:00 /
  • 7418 /
  • 0
Човек взе стар SLK и монтажна пяна и стана авточудо СНИМКИ

Красивите и необикновени автомобили привличат вниманието на много хора със своя външен вид. 

Но има и такива, които не само оценяват красотата, но и сами я създават, включително чрез променянето на външния вид на колата до неузнаваемост. 

Един от тези хора е героят на нашата история, който с помощта на монтажна пяна и лично изготвени от него други детайли от картон превърна стар и доста разбит автомобил в произведение на изкуството, заслужаващо да краси нечия автомобилна колекция. 

Необичайно хоби 

Ремонтът на коли, включително и на доста стари такива, може да е както работа, така и хоби. 

Но на един мъж му стана скучно само да поправя автомобили. В един момент той поискал да ги прави не само годни за употреба по пътищата, но и да са много красиви външно. 

Работата над автомобила 

В началото той взел ръждив Mercedes-Benz CLK.

За да постави на него 30-инчови джанти, той изцяло е трябвало да преработи калниците, да ги направи огромни и съответстващи на огромните гуми. 

Предната част той е оформил като имитация на разкошен автомобил от премиум класа с голяма решетка на радиатора. 

След това авторът частично привел в ред каросерията с помощта на картонени шаблони и голямо количество монтажна пяна.  

След като пяната изсъхнала, той постепенно започнал да ѝ придава необходимата форма. 

Това бил доста дълъг и изморителен процес, който изисквал най-голямото му внимание. 

След това започнало оформянето на основните линии на каросерията и на онези особености на външния вид, които ще направят разкошния автомобил напълно уникален. 

След като художникът приключил със залепянето на първия слой пяна, колата вече не приличала на себе си. Тя въобще не приличана на мерцедеса, с който той започнал да работи. 

Художникът използвал картон за трансформирането на някои детайли на колата и линии на каросерията в съответствие с по-пипкавата предна част.  

Използвайки дълги остриета и различни пили, той бавно изрязвал парченца пяна, правейки красиви линии, създавайки индивидуален дизайн за своята кола. 

Добавяйки фаровете и финалните щрихи към външния вид, майсторът получил крайната външна форма, която била готова за боядисване. 

Това ще е бърза спортна кола 

След работата по каросерията авторът отделя внимание на интериора и салона на автомобила, постепенно правейки ги толкова уникални, колкото и каросерията.

Финалният детайл - боядисването на каросерията в впечатляващ червен цвят, отлично отиващ на подобна стилна кола. 

Удачно хоби 

Умелите ръце винаги ще донесат полза на собственика си, особено при такива сложни работи. 

Внасяйки във външния вид на автомобила толкова големи промени, авторът създава наистина ярки и забележителни транспортни средства. 

По този начин, намирайки своето признание, човекът намира и славата, и източника на доходите си, което не е по-малко важно от самия творчески процес. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ