Bugatti показа ексклузивната хиперкола Profilée ВИДЕО

  • 22.12.2022 9:38 /
  • 2739 /
  • 0
Bugatti показа ексклузивната хиперкола Profilée ВИДЕО

Bugatti разсекрети "единствената по рода си" хиперкола, чиято премиера беше обявена по-рано тази седмица. Оказа се, че това е Chiron Profilée – друг член на семейството на Chiron със специален дизайн и настройки, както и един от последните Bugatti с двигател W16. Автомобилът все още не е продаден: той ще отиде на търга на RM Sotheby's, който ще се проведе на 1 февруари 2023 г. Част от печалбата от продажбата на ексклузивната марка обещава да дари за благотворителност.

Chiron Pur Sport, представен през 2020 г., бързо беше разпродаден, след което Bugatti, по искане на клиентите, започна да разработва нова версия - по-малко хардкор и по-елегантна. Така се ражда Профиле. Bugatti възнамерява да го пусне в серийно производство, но всички слотове, разпределени между различните варианти на Chiron, са се оказали демонтирани: в резултат Profilée става 501-ия Chiron и само в едно копие.

За хиперколата е разработена специален цвят на каросерията Argent Atlantique, а долната част е завършена с въглеродни влакна. Джантите също са уникални: те са разработени и тествани специално за модела, боядисани са в нюанса Le Patron, отразяващ карбоновия бодикит на тялото.

Profilée е първият Chiron с плетена кожена тапицерия в салона: използвана е за приборното табло, панелите на вратите и централната конзола. Повече от 2500 метра кожени ленти са били използвани за създаването на модела.

Хиперколата получи и пренастроено окачване: пружините тук са с 10 процента по-твърди в сравнение с тези на Chiron Sport, а отрицателният ъгъл на наклона на задните колела е увеличен с 50 процента.

Новата кола се задвижва от същия W16 с мощност 1500 конски сили. От нула до 100 километра в час Profilée ускорява за 2,3 секунди, а до 200 километра в час - за 5,5 секунди. Максималната скорост е 380 километра в час срещу 350 за Chiron Pur Sport.

Междувременно съвместното предприятие на Bugatti Rimac подготвя наследник на Chiron. Вече е известно, че неговото "сърце" ще бъде изцяло нов двигател с вътрешно горене с хърватски дизайн, който ще бъде част от хибридната установка. 

 

КОМЕНТИРАЙ