Audi Urbansphere: Голям миниван със серийни перспективи СНИМКИ

  • 20.04.2022 10:23 /
  • 917 /
  • 0
Audi Urbansphere: Голям миниван със серийни перспективи СНИМКИ

Според Audi, идеята за изграждане на Urbansphere е дошла, след като компанията е провела проучване сред своите клиенти в Китай. Германците са искали да знаят какви автомобили биха желали да карат клиентите от Поднебесната държава в бъдеще, пише Факти бг.

Засега не се говори за масово производство на подобен модел, но от Audi ни показват в какъв стил ще се развива дизайнът на марката през следващите години. Освен това Audi още веднъж подчертава, че марката свързва бъдещето си изключително с електрически превозни средства и системи за автономно шофиране.

Освен това създаването на автомобила преминава по необичаен сценарий - първо Audi прави интериора на Urbansphere и едва след това дизайнерите пристъпват към оформление на каросерията. Резултатът - според немската компания - е автомобил, който може да даде на пътниците "спокойствие", докато пътуват из града.

В салона на Urbansphere има четири отделни седалки, които предлагат огромно количество настройки. Освен това индивидуалните високоговорители са вградени в подглавниците на всяко кресло.

А основната характеристика на интериора на Urbansphere е огромен дисплей, който е скрит в тавана - той е почти със същата широчина като целия интериор. И това е интелигентен дисплей - пътниците могат да гледат едно видео или всеки да избере различно.

От Audi също така обещават, че самата кола ще може да „чете“ психоемоционалното състояние на човек. А ако е уморен или стресиран, колата ще предложи спокойна музика и дори масаж.

От техническа гледна точка голям интерес представлява автопилотът от ниво 4, който ще позволи на автомобила да се движи напълно автономно. Но в същото време в салона все още има волан и педали - ако водачът иска да поеме контрола, тогава той ще има такава възможност.

И най-важното, Audi уверява, че такъв автопилот ще се появи на серийните автомобили през втората половина на това десетилетие. Иначе системната мощност на минивана идва от два електромотора и е 396 к.с., а батериите трябва да издържат цели 750 км с едно зареждане.

 Но не трябва да обръщате внимание на тези цифри: напомняме ви, че към момента това е само концептуална разработка. И още един интересен факт: Urbansphere е един от най-големите автомобили, произведени от Audi. Дължината му е 5.51 м. Тоест той е по-голям от такива гиганти като например Cadillac Escalade.

 

КОМЕНТИРАЙ