Майстор показа слабите места на поддържан Land Cruiser Prado ВИДЕО

  • 25.05.2021 9:26 /
  • 704 /
  • 0
Майстор показа слабите места на поддържан  Land Cruiser Prado ВИДЕО

Мнозина любители на автомобилите в България свойствено идеализират японската техника, в частност, автомобилите на Toyota.

Именно за автомобилистите, вярващи, че Toyota не старее, Youtube-каналът "Клубен сервиз" е подготвил своя пореден видеопреглед. 

Водещият на канала Иля е качил на подемника Land Cruiser Prado - автомобилът е с пробег от около 300 000 километра, но по вида на каросерията и салона това не може да се каже. Състоянието им е близко до идеалното. 

Авторът на видеото обяснява, че при покупко-продажбата до вдигането на автомобила на подемник се стига рядко, защото именно това показва на яве проблемите на колата. 

Огледът в стил "погледнах зад калника", най-вероятно ще покаже, че "сайлънт-блоковете" са свежи, състоянието на шарнирите и калобраните. Естествено, може би ще се забележи и малко ръждичка тук-таме. 

Но ако се направи оглед на дъното на автомобила, то по раздатката може да се намерят следи от незаводско херметизиране, а и основното - признаци за това, че времето не щади дори и японското легендарно качество. 

Огнищата на корозия, е напълно възможно, да бъдат открити не само по праговете, но и на практика по всичките елементи на окачването и, което е обезпокоително, по рамата на всъдехода. 

Японската легенда се проявява само в два случая, прави извод Иля: или става дума за нов автомобил, или да колата са се грижели като за малко дете. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ