Впечатляващо: Водач ускори до 300 км/ч своя 20-годишен BMW M5 ВИДЕО

  • 26.03.2021 10:20 /
  • 1889 /
  • 0
Впечатляващо: Водач ускори до 300 км/ч своя 20-годишен BMW M5 ВИДЕО

Първият опит за постигане на скоростта се е състоял следобед, но плътността на трафика не е позволила да се постигне желаният резултат. Вторият опит също е завършил безславно. Затова е направен трети опит - през нощта.

От километража на конкретния BMW M5 от 2001 г. се вижда, че има пробег от почти двеста хиляди километра, но 20-годишният автомобил все още е способен да удивлява.

Ускорението на колата е извършено около 22:00 часа в един от участъците на немски аутобан, където няма ограничение на скоростта. Собственикът на BMW M5, в корпуса на E39, все пак успява при третия опит да ускори до максималната скорост, посочена на скоростомера - 300 километра в час.

Страшен драг: най-наточените комбита в света срещу BMW M5 ВИДЕО

Въпреки значителната си възраст и почти 200 000 километра пробег, M5 е в отлично състояние. Собственикът извършва редовна поддръжка на автомобила си и се занимава самостоятелно с възстановяването на личния си автомобилен парк, който включва над 25 модела на баварската марка. Колекцията включва такива коли като BMW 8-серия от 1991 г. и 32-годишна 7-серия.

Продават се два мощни седана. Кой бихте избрали, BMW M5 или Mercedes E 55 AMG? (СНИМКИ)

Авторът на видеото е посветил нощното си ускорение на немската автомобилна състезателка Сабине Шмиц, известна още като „Кралицата на Нюрбургринг“. През 1996 г. тя стана първата жена в историята, която спечели победа в 24-часовото състезание на легендарната писта. Спортистката почина миналата седмица, след като дълго време се бори с онкологично заболяване.

Видеото започва от втория опит, а нощното ускорение се провежда след 35:43. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ