Сравниха Volkswagen ID.3 и Golf GTI в драг битка ВИДЕО

  • 03.12.2020 9:50 /
  • 1718 /
  • 1
Сравниха Volkswagen ID.3 и Golf GTI в драг битка ВИДЕО

През 2020 г. Volkswagen започна продажбите на електромобила ID.3, на който се възлагат големи надежди. Смята се, че той трябва да направи същото за компанията, което Beetle и Golf направиха в своето време: да стане супер популярен и да отвори нова ниша за VW.

И въпреки че в бъдеще ще се появи и спортна версия на ID.3 R, журналистите са решили да изкарат обичайния ID.3 във високоскоростен двубой с Golf GTI от осмо поколение.

Продава се първият в света състезателен Volkswagen Golf СНИМКИ

Всъщност тази битка не може да се нарече справедлива. Първо, Golf GTI е специална версия с акцент върху спорта, докато ID.3 е в базовата си спецификация. На второ място, разликата в мощността е впечатляваща: 245 бензинови конски сили срещу 204 електрически.

Но ID.3 има няколко трика в ръкава си. Един от тях е митновената достъпност на максималния въртящ момент. Вторият е задвижването на задните колела вместо предното задвижване в Golf.

Уникална функция: Вижте как Volkswagen Touareg умее да се паркира сам ВИДЕО

Електромобилът ускорява по-бързо от място и си осигурява победа на кратко разстояние. Очевидно, ако състезанието продължи дори няколко секунди по-дълго, Golf GTI е щял да излезе напред.

Независимо от това, динамичните възможности на Volkswagen ID.3 в реални условия трябва да са повече от достатъчни, ако е в състояние при старт от място да задмине Golf GTI. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    14.12.2020 10:42
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/