Провериха безопасността на новите Logan и Sandero Stepway в краш тестове ВИДЕО

  • 17.04.2021 10:20 /
  • 2949 /
  • 0
Провериха безопасността на новите Logan и Sandero Stepway в краш тестове ВИДЕО

Euro NCAP проведе поредица от краш тестове, в които експертите са тествали новото поколение Dacia Logan и Dacia Sandero Stepway. И двете коли са получили еднакви незадоволителни оценки за безопасност.

Премиерата на третото поколение на двата автомобила, които са в "лигата" на бюджетните машини, се състоя миналата есен и автомобилите попаднаха в лабораторията Euro NCAP едва сега.

По време на краш тестовете на Euro NCAP, новите Logan и Sandero Stepway са имали пряк челен удар, както и сблъсък с движеща се машина със скорост 50 километра в час.

Освен това превозните средства са били тествани за твърдост на страничната конструкция на каросерията по време на странични сблъсъци с движеща се бариера с 50% припокриване, както и при удряне в стълб.

Dacia показа официално кросоувър, който е по-голям от Duster СНИМКИ

Според резултатите от тестовете и двата автомобила са получили идентични резултати. Експертите са оценили безопасността на възрастните пътници на 70 процента. Децата са се оказали защитени на 72 процента.

Първи СНИМКИ на новото офроуд комби на Dacia Logan

Електронните системи на моделите са в състояние да защитят при извънредна ситуация в 42 процента от случаите, докато за пешеходците Logan и Sandero Stepway от новото поколение ще бъдат безопасни само на 41 процента.

Експертите на Euro NCAP са отбелязали скромното оборудване с технологии за безопасност и на двата модела, описвайки ги като „без нищо излишно“.

Системата за безопасност на автомобила не е в състояние да проследява движението на пешеходци и велосипедисти и разпознава само автомобили.

Освен това в двата бюджетни модела няма функция за задържане на автомобила в лентата.

Електронният асистент за спиране в аварийни ситуации дава на Logan и Sandero Stepway една от двете звезди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ