Тези грешки при смяна на въздушния филтър могат да повредят автомобила

  • 01.01.2022 11:50 /
  • 3910 /
  • 1
Тези грешки при смяна на въздушния филтър могат да повредят автомобила

Подмяната на въздушния филтър в автомобила не е толкова прост и очевиден процес, както може да изглежда на пръв поглед. Много водачи, не само начинаещи, допускат многобройни грешки при работа с този елемент.

Някои от тях са не само много популярни, но и много разрушителни за автомобила. Ето три момента, в които дори опитни шофьори най-често грешат.

Грешка първа - Поставяне

Все по-често в съвременните автомобили въздушният филтър има правоъгълна форма. Поради тази причина доста водачи са спрели да се замислят как точно трябва да стои той и затова го поставят буквално, както им попадне.

От какво зависи животът на батерията на електромобила

Не трябва да се прави така. Филтърът е необходимо да се монтира точно според указанията на инструкциите и те трябва да се спазват напълно. Неправилното поставяне на въздушния филтър води до факта, че той се запушва няколко пъти по-бързо.

Грешка втора - Кога да се подмени

Въздушният филтър трябва да се сменя на всеки 30-45 хиляди километра пробег. Тази цифра е дадена от повечето производители на тези продукти, както и от производителите на автомобили. Много автомеханици препоръчват да се сменя на всеки 15 хиляди км. Разбира се, последните имат „собствена причина” по този въпрос.

Какво означават известните на всички автомобилни съкращения

Най-доброто решение е да изберете среден показател между горните стойности. Едно е сигурно: изминаването на повече от 50 хиляди км с един филтър е най-добрият начин да се докара колата до необходимостта от ремонт.

Трета грешка - Качество

Качеството на филтрите може да варира значително, а цената днес остава един от най-добрите начини за разпознаването му. Освен това филтрите е по-добре да се взимат не толкова от известни производители, колкото от проверени на практика.

Не забравяйте, че най-вероятно евтиният филтър ще бъде направен от обикновена хартия. И следователно няма да има много полза от работата на такова устройство. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Кико
    02.01.2022 9:09
    Който и да е писал тази статия е виждал автомобил само на картинка!Недейте да пишете за нещо което не разбирате!!Така се излагате повече!