Пет грешки, които убиват двигателя

  • 03.11.2020 0:00 /
  • 6050 /
  • 1
Пет грешки, които убиват двигателя

Специалистите на изданието "Za Rulem" са съставили Топ 5 грешки на шофьорите, които могат да доведат до повреда на двигателя. 

На първо място се нарежда спестяването от резервни части и консумативи, макар да сме наясно, че по-евтините в по-голямата си част са с лошо качество. Използването на такива части може накрая да коства много на собственика на автомобила.

Катастрофата на годината: Сблъскаха се 2 коли за 4 милиона долара СНИМКИ

На второ място в класацията за грешки е отказът на водачите да загрят двигателя. Според редица автомобилисти съвременните двигатели не изискват това, но подобно заблуждение води до намаляване на ресурса.

Следва ненавременната смяна на маслото в двигателя. Освен това шофьорите често не контролират нивото му. Подобна небрежност е фатална за мотора. Необходимо е да смените маслото в съответствие с посочения интервал в сервизната книжка, а ако водачът не измине необходимия брой километри, смяната се извършва веднъж годишно.

Автопилотът на Tesla направи спасителна маневра, от която всички замръзнаха ВИДЕО

Сред грешките, които засягат работата на мотора е и навикът да шофирате да минават през дълбоки локви. Водата може да попадне в двигателното отделение и агрегатът ще се повреди.

За да предотвратите попадане на вода в двигателя, е необходимо също така да се откажете от самопочистването на двигателя и да се доверите на професионалистите, които знаят как се прави това./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • моето име
    04.11.2020 15:13
    Уникални съвети!!!