Немски експерти: Това са най-ненадеждните коли, които разочароваха шофьорите през 2020

 • 31.12.2020 8:50 /
 • 5699 /
 • 3
Немски експерти: Това са най-ненадеждните коли, които разочароваха шофьорите през 2020

Специалистите на автомобилния пазар съставят различни рейтинги, особено в края на годината. Включително тези, посветени на автомобилите с най-високо качество или, напротив, с ниско качество. Последното е особено важно, тъй като честотата на повредите на колата "бърка" в портфейла на водачите. Днес ще изясним кои автомобили, според експертите, са достойни да влязат в антирейтинга на 2020 година.

Специалистите, съставящи класациите на автомобилите, ще бъдат първите, които ще се съгласят със следната теза: при подходяща грижа, навременна поддръжка и адекватен стил на шофиране, абсолютно всяка кола може да служи вярно доста години, с много редки изключения.

Въпреки това всичко не е толкова перфектно, колкото бихме искали, а статистиката на застрахователните компании и ремонтните сервизи говори сама за себе си: всяка година някои автомобили се представят по-добре, а други по-зле.

Още през 1903 г. в Германия е била създадена организацията ADAC, която освен всичко друго се занимава с изследване на качеството на автомобилите и правна помощ за шофьорите. Днес тази структура е най-голямата по рода си в цяла Европа и една от най-уважаваните. Всяка година немските специалисти извършват най-пълен мониторинг на автомобилите.

По някаква зла ирония за германците, именно немският Smart ForTwo се е показал най-зле от всички на пазара.

Автомобилът има значителни проблеми с издръжливостта и надеждността, според експертите от ADAC. Автомобилите от 2017 г. имат проблеми със свещите и акумулатора, както и моделите 2012-2013.

Обявиха класацията на най-безопасните автомобили за 2020 година СНИМКИ

Популярният в много страни Fiat 500, не се е показал по най-добрия начин през 2020 г.

Най-често шофьорите се сблъскват с проблеми в областта на акумулаторите, трансмисията и охладителната система на автомобила.

Третата позиция е споделена от автомобилите Hyundai i20 и Opel Meriva.

Преди всичко, тези автомобили все още имат сериозни проблеми с батериите си. I20 също така има значителни проблеми със запалването, отбелязват от ADAC. В същото време Meriva не може да се похвали с висококачествена охладителна система и работата на водната помпа.

Обявиха класация на най-ненадеждните автомобили автоматик СНИМКИ

В антирейтинга са включени и такива популярни модели като Peugeot 308 и Kia Ceed.

Автомобилите споделят четвъртата позиция. От ADAC казват, че и двата модела страдат еднакво от проблеми с катализатора, стартера, акумулатора, свещта, сензора на съединителя и горивната помпа.

На пето място е също много популярният автомобил Nissan Qashqai.

Най вече неодобрението на германските специалисти е предизвикано от машините на модела от периода 2010-2017. Проблемът при известния японски автомобил от публикувания рейтинг е характерен и за много други - това е акумулаторът. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • HONDA
  31.12.2020 9:43
  №1 Няма разваляне
 • juli_cd
  31.12.2020 21:50
  Тоя смарт си е чисто рено нормално е да оглави тази класация
 • ха ха
  02.01.2021 14:18
  повечето нямат особени шофьорски умения...