Какви инструменти винаги трябва да има в багажника на автомобила

  • 04.09.2021 11:50 /
  • 1428 /
  • 0
Какви инструменти винаги трябва да има в багажника на автомобила

Съвременните автомобили не изискват чести интервенции по техническата част от страна на собственика. Въпреки това не може да се шофира без инструменти за бързо отстраняване на възникнал проблем.

Челно фенерче, което може да се зарежда от акумулатора, е задължителен елемент от минималния комплект на всеки шофьор.

Светлината е полезна например при смяна на колело на тъмно, при дребни ремонти под капака или дори при товарене и разтоварване на багажното отделение. фенерчето е полезно и когато сте навън в природата.

Струва си също да имате добър, остър нож в жабката. Той трябва да е с добро качество, за да можете да обработвате гума и кабели с него. При спешни случаи може да е полезен за разпалване на огън или за изграждане на подслон. Важно е инструментът да не попада в категорията на хладно оръжие, за да не възникват проблеми със закона.

От какво зависи животът на батерията на електромобила

Малък компресор с манометър в багажното отделение е полезен за всеки собственик на автомобил. Мощно устройство бързо ще извади от строя запалката, но 100-ватово устройство си струва да се придобие.

Удачно е в колата да има и комплект за ремонт на гуми. Малък комплект за поправка на гуми за отстраняване на леки пробойни се предлага във всеки магазин за авточасти. Колелото може да се ремонтира по време на път, когато наблизо няма сервиз.

Между другото, стандартният подемник може да се допълни от специално устройство, което фиксира автомобила на наклон.

Тези действия на шофьорите могат да повредят всеки автомобил

Струва си също така да носите резервни крушки за фарове, които могат да излязат от строя внезапно. При много съвременни автомобили те могат да бъдат сменени за няколко минути, дори без специални инструменти.

И последният съвет се отнася за гумирана тента или дебела постелка. Това нещо е полезно не само за пикници, но и за изграждане на временен подслон, транспортиране на извънгабаритни или не съвсем чисти товари.

Постелката може да се използва за бързо покриване на вътрешната тапицерия, за да не се замърсява. Най-достъпният вариант е голямо парче градински полиетилен, което сгънато не заема много място в багажното отделение. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ