Каква е причината върху гумите да има малки "бодлички" СНИМКИ

 • 07.05.2020 9:20 /
 • 8196 /
 • 4
Каква е причината върху гумите да има малки "бодлички" СНИМКИ

Навярно всеки шофьор е обръщал внимание на факта, че повърхността на чисто нови гуми е буквално осеяна с огромен брой гумени бодлички. Какво означава това и защо е необходимо? Както често се случва, хората, които не знаят истинския отговор на въпроса, предлагат най-различни, а понякога и много забавни причини. В действителност всичко е много по-просто и интересно.

Някои смятат, че тези гумените изпъкналости помагат да се определи срокът на годност на гумата: веднага щом изчезнат след шофиране, гумата трябва да бъде сменена. Други са сигурни, че това е някакъв показател за нивото на качество.

Други вярват, че съществуващите бодлички помагат на колелото да подобри сцеплението с повърхността на пътя. Като цяло има много версии с различна степен на правдоподобност. По-голямата част от тях нямат нищо общо с реалността.

Прагматично: Ето кои електромобили си струва да закупим СНИМКИ

Иронията се състои в това, че тези бодлички всъщност нямат никаква функция и не служат за нищо. Неочаквано, нали? Те се появяват естествено по време на производството на гуми и по-специално - в процеса на вулканизация.  

Класация на автомобилите, които ръждясват най-бързо СНИМКИ

И тъй като от тези бодлички няма полза или опасност, никой не отделя време и енергия, за да ги премахне. Те сами ще се изтрият и то съвсем скоро.

Между другото, може да се счита, че наличието на такива изпъкналости на новата гума е наистина признак за високо качество. Тъй като, ако има бодлички, това означава, че в материала по време на производството не е останал абсолютно никакъв въздух. И това е много добре. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • стига с това име!
  07.05.2020 19:41
  Ако и това трябва да обяснявате, вие сте медия за дебили!
 • Димо
  07.05.2020 20:22
  Каква глупост, и за това някой взема пари . Вие нормални ли сте.
 • Чичо
  07.05.2020 21:19
  Открихте Америка.
 • Щом четет близ
  09.05.2020 8:57
  значи сте дебЕли