Как да разберете, че кола втора ръка има проблеми, преди да я закупите

https://auto.blitz.bg/saveti/kak-da-razberete-ce-kola-vtora-rka-ima-problemi-predi-da-ya-zakupite Auto.blitz.bg
Как да разберете, че кола втора ръка има проблеми, преди да я закупите

Когато купувате употребявана кола, има няколко основни признака, според специалистите, на които трябва да обърнете внимание, защото те нагледно ще покажат как предишният собственик я е поддържал.

Първо, трябва внимателно да проверите състоянието на каросерията, наличието на драскотини и ожулвания ще покаже, че собственикът на автомобила е паркирал на места с ограничено пространство.

Второ, струва си да се обърне внимание на качеството на педалите. Износената подложка показва агресивен стил на шофиране, а вълнообразното износване на гумата показва внезапно ускорение и спиране. Затова трябва да проверите състоянието на спирачните дискове за износване и евентуална деформация.

Трето, боята, ако тя е нанесена на тънък слой, прилежащите зони са добре тонирани за плавен преход - колата е обслужвана от висококачествени сервизи.

А резките цветови преходи, забележими при определен ъгъл на осветяване, следи от чести и некачествени пребоядисвания доказват факта на ПТП. Ако дебелината на слоя надвишава 200 микрометра, автомобилът е бил пребоядисван повече от веднъж.

Кои са признаците за неизправност на свещите на автомобила и как да изберем нови

Четвърто, при изтичане на технически течности, възможно е маркучът да е пробит или радиаторът да е излязъл от строя. Най-честите течове са антифриз, моторно или трансмисионно масло. Ако автомобилът е работил с ниско ниво на маслото, това ще се отрази на качеството на скоростната кутия.

Пето, чистота и ред в салона. Трябва да обърнете внимание на покритието на волана, седалките и мокетите под седалките. приборният панел не трябва да е прашен. На приборния панел трябва да светят само сини и зелени икони, жълтите индикатори показват неизправност, а червените индикатори предупреждават за опасност от авария.

Три скрити функции, за които повечето шофьори може да забравят

Необходимо е да се оцени състоянието на климатика и чистачките, ако въздухът постъпва неравномерно в салона, най-вероятно частите на охладителната система са били рядко почиствани. Този факт се подкрепя от внезапното спиране на работа и неприятната миризма.

Ако не се сменят чистачките и не се почистват, те ще оставят мръсни ивици и драскотини по стъклото. Всички тези фактори ясно показват пренебрежението на собственика към колата.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Горещи

Коментирай