Как да проверим горивната система на колата с 1 гумена ръкавица

 • 18.04.2019 10:00 /
 • 9072 /
 • 4
Как да проверим горивната система на колата с 1 гумена ръкавица

Всяка неизправност е по-лесно да се предотврати, отколкото да се поправи. Затова от време на време има смисъл да се диагностицират ключовите компоненти и възли на автомобила - по-специално горивната система.

Но какво може да направите, ако финансите ви са отънели, а колата не е тествана дълго време? Отидете в аптеката и си купете обикновени медицински гумени ръкавици, или пък домакински от магазин за 1 лев. 

Какво да правите с тях по-нататък съветват в мрежата самоуки автоексперти, които са убедени, че всеки шофьор може сам да диагностицира колата си без да пръска постоянно пари за майстори.

Натискаме спирачките и се чува рязък звук. Какво се случва с колата?

Това важи и за горивната система. И така, какво съветват „експертите” своите „колеги”? Въоръжете се с медицинска ръкавица, отворете капака на резервоара за гориво и нахлузете гумения продукт върху гърловината. Ако имате под ръка скоч, можете да затегнете ръкавица така, че въздухът изобщо да не попадне вътре и диагнозата да покаже истинското състояние на нещата. 

Защо някои шофьори пръскат с Coca-Cola гумите

Следващата стъпка е да стартирате двигателя и да го оставите да поработи няколко минути.След това внимателно огледайте ръкавицата, надяната върху гърловината на резервоара за гориво - какво се е случило с нея след тези няколко минути? 

Възможни са няколко варианта: каучуковият  продукт се раздул, останал е в първоначалното си положение (т.е. люлее се свободно) или е засмукан навътре. 
Да се съди за възможните неизправности на системата, казват авторите на уникалната методика, може само на базата на състоянието на ръкавицата.

Ако ръкавицата е запазила първоначалния си вид, това означава, че няма отклонения в работата на горивната система - можете да спите спокойно. 

Ако ръкавицата се е напълнила с въздух в рамките на няколко минути, това е знак за неизправност в механизма за регулиране на налягането - например регулатор или дроселен клапан, или запушен адсорбер. Не са изключени и други проблеми, изискващи спешни решения. 

Основни признаци и последствия за двигателя от некачествените горива

За нормална работа на горивната система се изисква адекватна вентилация, при отсъствие на която се получава атмосферно разреждане. Това от своя страна оказва вредно въздействие върху горивната помпа, която изпомпва горивото с голяма трудност. Възможно е да се сблъскате точно с тази неизправност, ако ръкавицата е всмукана навътре. 

Най-вредните съвети, които опитните шофьори дават на новобранците

Но не бързайте веднага да отивате в сервиз, защото при провеждането на експеримента сте отворили капака на резервоара, а това може да повлияе на резултата, уточняват „експертите“. 

Да долея или да заменя маслото: Най-разпространената грешка, която убива двигателя

Критиците им обаче са убедени, че е невъзможно да се диагностицира горивната система на автомобила с гумена ръкавица. И настояват 
 щом искате да узнаете истинското ѝ състояние - незабавно отидете в автосервиз при специалист./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Крачун
  18.04.2019 10:46
  Що ли пускам такива тъпотии.
 • Монтьор
  18.04.2019 11:13
  По-голяма глупост не бях чел! Това счупи тъпомера!
 • наблюдателен
  18.04.2019 21:22
  Пълна глупост ако отдушника на резервуара си е в ред нища няма да се случи от описонота.
 • пешо
  23.04.2019 9:35
  как да не ви е*а майката проста