Как да принудим шофьорите да пазят дистанция на пътя?

  • 29.12.2019 8:50 /
  • 9065 /
  • 0
Как да принудим шофьорите да пазят дистанция на пътя?

Всички срещаме шофьори, които изобщо не спазват необходимата и безопасна дистанцията на пътя. Това е особено опасно през зимния сезон и днес ще ви разкрием как да те предпазите.

Когато водачът отзад не държи дистанцията и се движи твърде близо до останалите участници в движението, това може да доведе до злополука, защото в случай на аварийно спиране от първия водач, вторият просто няма да има време да реагира.

Ето какво означава емблемата "рибка" в задната част на колата СНИМКИ

Първият и най-често срещан начин като постепенно забавете скоростта и проследите действието му. Понякога скоростта ще трябва да бъде сведена до много малко. Това обаче не винаги е ефективна, особено ако става въпрос за участък, в който изпреварването е забранено.

Вторият метод е по-ефективен и ще накара любителя на късите разстояния да го увеличи.

Черен звяр за 350 бона събра очите на столичани СНИМКА

Трябва много леко да натиснете спирачния педал, така че накладките все още да не са притиснати към диска / барабана, но така, че спирачката да работи и светлините на спирачките да се включат.

Просто казано, трябва да сте сигурни, че светлините на спирачките са включени и спирачките не работят. Ако направите това няколко пъти, най-вероятно шофьорът отзад ще се страхува да ви приближи отново, но ако това също не работи, след това леко натиснете спирачния педал с левия крак, докато релето работи. Шофьорът отзад най-вероятно ще реши, че спирачните ви светлини не функционират и ще стои далеч за всеки случай, може би дори ще ви изпревари.

КОМЕНТИРАЙ