Как да изберем гараж: На какво трябва да се обърне внимание

  • 24.09.2021 11:50 /
  • 1403 /
  • 0
Как да изберем гараж: На какво трябва да се обърне внимание

Ще разберем истинската стойност на собствения си гараж, когато най-накрая преминем към електрически автомобили. Но също така е желателно и колите с двигатели с вътрешно горене да имат покрив над главите си. Днес ще разясним важни съвети на експерти за това какъв трябва да е гаражът на един съвременен собственик на автомобил.

Защо съвременният собственик на автомобил се нуждае от гараж? За защита от случайни зложелатели и лошо време - това е на първо място. Но и на второ място за по-удобно извършване на сервизни и ремонтни дейности.

В гаража е добре да съхранявате и втори комплект гуми, палатка и столове за пикник. А ако имате електрически автомобил, гаражът ще е едва ли не най-важното място, защото в него ще се зарежда батерията!

Ако не сте много опитен шофьор, може да не знаете всички нюанси, на които трябва да обърнете внимание при покупката на гараж. Те са малко, но грешката ще ви струва скъпо, защото гаражът е недвижим имот с всички особености.

Местоположение

Гаражът трябва да бъде разположен възможно най-близо до къщата. Освен ако, разбира се, не планирате да използвате автомобила веднъж седмично. Вземете предвид, че ще трябва да вървите от гаража до дома си всяка вечер, когато се прибирате от работа, включително и през тъмната част на денонощието.

Помислете и за бъдещето на обекта: дали районът, където паркирате, няма да се превърне в строителна площадка.

Какви инструменти винаги трябва да има в багажника на автомобила

Документи

Много от гаражите имат юридически проблеми; те нямат документи за строежа си или за земята, върху която са построени.  Преди да купите гараж, е добре да видите документите за него.

Техническо състояние

Трябва да сте нащрек дори за най-малкия технически проблем на гаража: течащ покрив, пукнатина на стената, врата, която не пасва идеално на отвора си. Разбира се, продавачът може да каже, че е лесно да се поправи, но вие трябва да се уверите, че това наистина е така. В крайна сметка отстраняването на някои проблеми може да струва доста.

Съседи

Важно е съседните гаражи (ако става въпрос за редица от гаражи) също да са в добро състояние. Не е необичайно дъждовната вода да изтече в съседен гараж през покрива на гараж, за който собственикът не се грижи от дълго време.

Необходимо ли е автоматикът да бъде поставен на "P" или "N", когато сте на светофар

Електричество

Уверете се, че вашият гараж и по-специално бъдещият ви гараж има надеждно електрозахранване - постоянно и с необходимия капацитет. Ако планирате в бъдеще да си купите електрически автомобил, трифазното (380 V) захранване е идеално - то ви дава възможност за инсталирането на мощно "бързо" зарядно устройство.

Подходи

Огледайте добре пътищата, които водят към гаража от дома ви. Не става въпрос само за гладкостта на настилката, но и за интензивността на трафика в час пик. Също така имайте предвид, че през зимата, ако пътят не е почистен от сняг, наклоните, дори и късите, могат да станат опасни.

Препоръка

Както показва богатият опит на специалистите, местоположението на гаража е от ключово значение. Така че, ако е възможно, помислете за закупуване на гараж на удобно място, дори и да не е най-добрият. Ако разполагате с необходимите средства, старият или малкият гараж може да бъде подобрен, разширен, модернизиран, реконструиран и т.н. Но имайте предвид, че почти винаги е по-евтино да купите вече добре оборудвано място, отколкото сами да поставяте ново оборудване. Разбира се, ако сте доволни от местоположението. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ