Как да икономисам гориво дори и по най-дългия път

  • 17.09.2019 9:30 /
  • 2472 /
  • 0
Как да икономисам гориво дори и по най-дългия път

Ако пътувате на дълъг път и искате да икономисате гориво, освен икономичното шофиране, вие може да направите още нещо, което ще ви позволи да съкратите допълнително пътните разходи - макар и това да не е много удобно за всички. 

И не става дума за някакви физически усилия. 

Ще говорим за нещо съвсем друго. 

Необичаен факт за шофьорите. 

Продължителното шофиране на безопасно разстояние зад камион може да ви помогне за това, защото в процеса се създава така наричания аеродинамичен коридор, в който вие се движите през целия път, ако карате зад камиона. 

Благодарение на това вашият автомобил изпитва значително по-малко съпротивление на въздуха, което директно влияе върху намаляването разхода на гориво. 

В зависимост от обема на двигателя на вашия автомобил и габаритите на колата, икономията може да достигне 1-2 литра на 100 километра. 

Доста добре, нали? 

Този способ наистина ще ви помогне да спестите значителна сума в течение на определен период от време, ако, естествено, вие винаги успявате да намерите необходимият камион, зад който да се движите. 

Това е доста трудно да си го представите, но в големия град това не е чак толкова трудно. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ