Как бързо да изчистите грешка на таблото в колата, без да използвате скенер

  • 20.06.2021 9:20 /
  • 4051 /
  • 0
Как бързо да изчистите грешка на таблото в колата, без да използвате скенер

Приборният панел на съвременните автомобили е снабден с много светлини, които сигнализират за възможни неизправности. Но дори когато неизправността е отстранена, лампичката понякога продължава да свети. Това естествено дразни водача.

Грешките могат да бъдат изчистени от паметта, след което всичко да се върне в нормално състояние. Има много бърз и лесен начин.

За нулиране на кодовете за неизправност обикновено се използва специално диагностично оборудване. Разбира се, не всички собственици на превозни средства разполагат с такова оборудване. Ще трябва да се обърнете към сервиз и да платите за това, като понякога ще изисква повече време, а може да няма и ефект.

Може ли течността за чистачките на колите да се замени през лятото с обикновена вода

Но задачата може да бъде решена за няколко минути самостоятелно. За целта трябва да изключите всички електрически уреди в автомобила (светлини, отоплителен уред и т.н.). След това трябва да завъртите ключа за запалване, без да стартирате двигателя, и да го оставите в това положение за двадесет секунди.

След това процедурата трябва да се повтори - върнете ключа в първоначалното му положение и го завъртете отново (изчакайте още двадесет секунди). После ключът трябва да се извади, а след това да се постави и двигателят да се стартира.

Ето каква е разликата между клиренс и пътен просвет при автомобилите СНИМКИ

След няколко секунди лампичката ще спре да свети. Методът работи при автомобили, произведени от началото на 2000 г. Алгоритъмът работи само ако има грешка, а не ако има неизправност. При наличие на проблем в автомобила, той непременно трябва да бъде отстранен. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ