Ето как да поправите радиатора на колата с пипер, горчица и яйца ВИДЕО

  • 03.12.2021 10:50 /
  • 1202 /
  • 1
Ето как да поправите радиатора на колата с пипер, горчица и яйца ВИДЕО

Новосибирските блогъри от канала в YouTube Garage 54 са решили да разберат дали "народните средства" могат да се справят с повреден радиатор.

Специалистите използват смлян червен пипер, горчица на прах, както и чай, пилешки яйца и желатин. За да проведат експеримента, ентусиастите предварително повреждат радиатора. За изненада на блогърите някои средства за защита са успяли да се справят с проблема.

Първото експериментално средство е смлян червен пипер, десет грама от който водещият разрежда във вода, след което излива течността в охладителната система и стартира двигателя. Няколко часа по-късно ентусиастите забелязват, че в радиатора се е появило налягане, а лютият пипер е успял да "закърпи" дупката.

При каква скорост автомобилът е максимално икономичен

След като промили устройството, блогърите пробили радиатора за втори път и разтворили горчица на прах във вода, след което повторили експеримента. След 20 минути горчицата успяла да запуши дупката напълно.

Следващото подръчно средство е чай, който, подобно на предишните "материали", е разтворен във вода. След като изчакали отново 20 минути, ентусиастите забелязали, че чаят не е успял да помогне на пробития радиатор.

Този лесен трик за шофьори стана хит в мрежата ВИДЕО

След това блогърите счупили две кокоши яйца в охладителната система, които, както и в случая с чая, не успели да се справят с пробива.

При последния експеримент експертите използват желатин, който също не успява да запечата повредения радиатор. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хаджи Папунчев
    03.12.2021 17:49
    Ташаааак, това можеше да стане преди 40-50 години, когато охл. с-ма се зареждаше с обикновена вода, а не с антифризна....