Експерти посочиха правилата за поставяне на багажа в колата при пътуване

  • 15.07.2022 10:50 /
  • 1264 /
  • 0
Експерти посочиха правилата за поставяне на багажа в колата при пътуване

Мнозина използват колата си за предстоящата лятна ваканция. Но за да се стигнете безопасно до ваканционната дестинация, първото предизвикателство започва у дома с товаренето на багажа в превозното средство.

Експерти дават съвети как куфарите, чантите и детските играчки могат да бъдат прибрани така, че да няма опасност по време на шофиране, пише auto-press.

В началото на товаренето на багажа в колата често се питаме кой от многобройните предмети трябва да бъде поставен първо в превозното средство - в повечето случаи задача подобна на играта Tetris. Тук важи едно основно правило: най-тежките предмети, например куфари, винаги трябва да се поставят на дъното и близо до пейката на задната седалка в багажника.

Когато товарите, правилното обезопасяване е абсолютно задължително. Закрепващите ленти и противоплъзгащите се постелки помагат за фиксиране на товара по такъв начин, че да не може да се разхлаби или да се изплъзне. В същото време служат за защита на пътниците.

Няколко изпитани начина за преодоляване на заспиването зад волана

В случай на повреда или авария, това обезопасяването трябва да стане възможно най-бързо. Не само, че другите участници в движението трябва да бъдат предупредени чрез поставяне на предупредителен триъгълник, но и пътниците в авариралото превозно средство са задължени да носят предпазна жилетка.

Важно е необходимите прибори да са ви под ръка и да не се налага да ровите и ги търсите дълго време. Преди да отидете на почивка, определено трябва да проверите срока на годност на комплекта за първа помощ.

Особено при семейно пътуване с деца мястото в колата бързо се изчерпва. Багажниците на покрива и покривните кутии могат да бъдат решението на проблемите с пространството.

Ако не смеете да извършите сглобяването им сами, можете просто да поръчате на сервиз да го направи. С подходящите транспортни аксесоари се създава повече пространство за едно спокойно ваканционно пътуване.

Кои са опасностите вътре в колата заради високите летни температури

Пътуването с велосипед често е сложна комбинация: пространството в автомобила е ограничено, велосипедите в повечето случаи са твърде големи за багажника.

Задните багажници за тях осигуряват ред. Багажът може да се прибере в багажника, велосипедите се прикрепят към носача и пътуването до ваканционната дестинация може да започне.

Преди да тръгнете, налягането в гумите определено трябва да се настрои според натоварената кола. Зад това няма магия - шофьорите могат да разберат какво налягане в гумите е оптимално, ако погледнат в сервизното ръководство на автомобила или на вратата на водача.

Ако не намерите това, което търсите там, информацията, която търсите за налягането в гумите, често е скрита в капачката на резервоара.

 

КОМЕНТИРАЙ