4 инструмента, които всеки водач трябва да има в гаража си

  • 06.07.2019 9:20 /
  • 2309 /
  • 0
4 инструмента, които всеки водач трябва да има в гаража си

Някои хора предпочитат да оставят всички технически проблеми на професионалистите, давайки колата си в автосервиза всеки път, когато има проблем, дори и малък. За други хора грижите за автомобила са начин да си спестят време и пари, а все още има хора, които смятат, че това е хоби, което трябва да се подобри.

Въпреки това, за техническото обслужване на автомобилите не е достатъчно само умение и воля: има механични инструменти, които са необходими за този вид работа. Много специфичното и скъпо оборудване, като хидравличния подемник, е инвестиция с малка печалба и полезност - по-разумно е да се намери автосервиз.

Другото оборудване се явява универсално, евтино и може да спести няколко пътувания до автосервиза, поддържайки автомобила в добро работно състояние и намалявайки разходите.

Всеки водач трябва да има 4 вида инструменти, които ще бъдат полезни във всеки гараж!

 

Ключове

Практически всичко, което се прави в колите, включва затягане или разхлабване на болтове, или гайки с различни диаметри, ъгли и форми. За достъп до всички операционни системи на автомобила ще са ви необходими:

отвертка;

комплект гаечни ключове;

ключове шестограми

 

Пет съвета за увеличаване на капацитета на багажника на колите

 

Клещи

Подобно на гаечните ключове, клещите са подходящи практически за почти всички системи, като основен или спомагателен инструмент, и се използват за кабели, за разхлабване на гайки и за захващане на дребни предмети.

В идеалния случай трябва да закупите комплект, който улеснява всички операции, но и едни универсалните клещи могат да решат повечето ситуации.

 

Хидравличен крик

Пълното повдигане на автомобила е твърде скъпо, за да се прави в собствения гараж, а хидравличният крик крило може да спасява в много ситуации.

Толкова е важен този инструмент, че е включен в задължителния комплект и с него са оборудвани всички нови автомобили, когато напускат завода.

 

След колко време можем да седнем зад волана, ако сме пили алкохол

 

Измервателни уреди

Автомобилът дава различни признаци на проблеми, като например шум, температура, дим, миризми и неизправности в системите. В някои ситуации диагнозата може да се постави само върху тези индикации.

В идеалния случай обаче трябва да проверите проблема с подходящите устройства и да прецените дали съответните системи не са засегнати. Основни измервателни уреди за гаража:

рулетка;

динамометричен ключ;

манометър;

мултиметър или клещи за електрически измервания.

С това оборудване диагностицирането и ремонта на автомобила ще бъде много по-лесно, а резултатите ще бъдат отлични.

Струва си да си припомним, че за извършване на механична работа е необходимо да се има специфични познания, както за работата на автомобила, така и за рисковете, свързани с неговото управление. Използвайте добре инструментите и ако не сте сигурни за необходимите процедури, потърсете съвет от квалифициран специалист. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ