Показаха уникалния арт автомобил BMW M1 на Анди Уорхол СНИМКИ

  • 09.08.2019 10:20 /
  • 1373 /
  • 0
Показаха уникалния арт автомобил BMW M1 на Анди Уорхол СНИМКИ

Историята на BMW с арт автомобилите започва през 1975 г., когато те представят 3.0 CSL, рисуван от Александър Калдер. След 4 години немският автомобилен производител си сътрудничи със знаменития Анди Уорхол за външната промяна на М1, а сега този специален проект навърши 40 години.

Уорхол, който вече бил много известен, само за половин час променил облика на колата. Неговата работа с боите променили външния вид на средномоторния спортен автомобил, осигурявайки му място в книгата на историята на поп арта.

Разказвайки за това, Уорхол е заявил: "Обичам тази кола. Това е по-добро от обикновено произведение на изкуството. Опитах се да покажа скоростта като визуално изображение. Когато автомобилът наистина се движи бързо, всички линии и цветове се превръщат в размито петно."

Компанията отбеляза 40-годишния юбилей на арт автомобила BMW M1 със специална фотосесия.

Тази находка предизвика възторг във феновете на BMW (СНИМКИ)

Автомобилният фотограф Стефан Бауер, който миналата година спечели конкурс в социалните мрежи, наречен „Shootout 2018“, организиран от BMW Group Classic, получи възможност да увековечи творението на Уорхол. Бауер избра стара сграда на завод в Кьолн, Германия за заснемането.

Уникално! Вижте в какво превърнаха два разбити суперавтомобила BMW M1 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Арт автомобилът, за който говорим, всъщност е състезателната версия на M1 с мощност от 470 к.с., направена в съответствие с правилата на Group 4. Той отпразнувал големия си дебют в серията Pro Car и участвал в "24 часа на Льо Ман" през юни 1979 г. под номер 76 с някои резервни части, боядисани от Уорхол специално за това събитие. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ