Историята на уникалния седан Lamborghini, за който никой не знаеше СНИМКИ

  • 26.04.2020 8:50 /
  • 2583 /
  • 0
Историята на уникалния седан Lamborghini, за който никой не знаеше СНИМКИ

Трудно е да се повярва, но преди 30 години напълно сериозно е била обмисляна възможността за създаване на седан Lamborghini. Освен това, автомобилът трябвало да бъде пуснат не в Италия, а в САЩ.

Идеята за разкошното Ламборджини с четири врати дошла на президента на Chrysler Лий Якока. Американският концерн купил Lamborghini през 1987 г. и решил да се възползва от известността на италианската марка.

За основа за седана бил взет Chrysler Imperial с мощност от 150 конски сили, като машината трудно може да се нарече еталон за спортните коли. Не е изненадващо, че много от мениджърите на Chrysler отговарят на идеята на Якока меко казано без ентусиазъм.

Точно обратното, заместникът на президента Боб Луц и дизайнерът Том Гейл (създател на култовите Dodge Viper и Plymouth Prowler) откровено саботират проекта. В резултат на това, тунингът на Chrysler в стил Lamborghini се получава откровено смешен и неудачен.

Изгубеният проект на мотоциклет Lamborghini СНИМКИ

Chrysler Imperial бил боядисан в яркочервено, а колелата от Lamborghini Countach били позлатени. В допълнение, навсякъде били поставени табели Lamborghini.

Вижте най-епичния модел Lamborghini в цялата история на колата ВИДЕО

Естествено, подобна кола не впечатлила Лий Якока и проектът бил закрит, без да бъде пуснат нито един Chrysler-Lamborghini. Въз основа на свидетелствата и материали от създателите на колата обаче ни се дава възможност да разберем какъв е трябвало да бъде този седан./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ