4 коли, които спасиха автопроизводители от финансов крах СНИМКИ

  • 01.05.2022 9:50 /
  • 5784 /
  • 1
4 коли, които спасиха автопроизводители от финансов крах СНИМКИ

В историята на почти всеки съвременен производител на автомобили е имало моменти, когато компанията е била на ръба на финансовия колапс. Успешна разработка е позволила на много от тях да се задържат на повърхността.

Днес ще ви запознаем с няколко ярки примера за това как един автомобил може да спаси дейността на цяла автомобилна компания и да я извади от финансовата пропаст.

Fiat Uno

През 80-те години компанията Fiat преживява криза, за излизането от която й помага хечбекът Fiat Uno, проектиран от легендарния дизайнер Джорджето Джуджаро. Моделът е толкова успешен, че през 1984 г. е избран за "Автомобил на годината" в Европа.

Невероятна история: Как са изобретени пневматичните гуми СНИМКИ

На модела му е отредено да има дълъг живот на конвейера. В Европа Fiat Uno се произвежда до 1995 г., а в Бразилия - до 2014 г. В резултат на това са произведени над 8,8 милиона екземпляра.

Renault 19

Друг модел на Джорджето Джуджаро носи финансов успех на френската компания Renault. Хечбекът Renault 19 се е продавал по-добре от Volkswagen Golf, а между 1988 и 1997 г. са произведени 3,2 милиона автомобила от модела.

Volkswagen Golf

Вече споменахме Golf и това се явява вторият след Beetle велик автомобил на Volkswagen.

Първото поколение на автомобила излиза през 1974 г. и за 9 години от него са продадени изумителните над 6 милиона екземпляра.

Уникално ВИДЕО: Ето как е тествана първата Лада Нива преди нейното пускане

Ford Focus

В края на 90-те години компанията Ford е на ръба на финансов крах. Ситуацията е спасена от нов автомобил - Ford Focus, който се превръща в идейно продължение на модела Escort.

Новият автомобил успешно съчетава атрактивен дизайн, добри двигатели и оборудване. През 1999 г. моделът печели титлата "Автомобил на годината". /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • https://easydating4u.site
    01.05.2022 11:14
    Частен клуб за секс запознанства - https://easydating4u.site - Присъединете се и се регистрирайте:)